Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
έρευνεςΟι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και πιο πιστοί άνθρωποι σύμφωνα με...

Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και πιο πιστοί άνθρωποι σύμφωνα με τους επιστήμονες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο πιστοί και πιο πνευματικοί άνθρωποι από τους υπόλοιπους. Η έρευνα έγινε από τον Satoshi Kanazawa του London School of Economics και από τον Norman Li του Singapore Management University.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που κατάλαβα ότι θα μπορούσε να είμαι αυτό που λένε μοναχικός. Όταν οι φίλοι με καλούσαν να διασκεδάσουμε έξω, εγώ δεν πήγαινα με όρεξη.

Αλλά στη συνέχεια καθώς άρχισα να μεγαλώνω, η μοναξιά άρχισε να σημαίνει πραγματικά κάτι για μένα. Μεγάλωνα όλο και πιο άνετα απλά με το να είμαι με τον εαυτό μου και μόνο.

Οι μοναχικοί έχουν μια κακή φήμη μερικές φορές, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι σούπερ εξωστρεφείς ή δεν έχουν έντονη κοινωνική ζωή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι είναι λάθος με αυτούς ή ότι χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν.

Υπάρχουν πράγματι δύο διαφορετικοί τύποι μοναχικών. Ο εξωστρεφής μοναχικός, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει φίλους ή να είναι κοινωνικός, αλλά επιλέγει να είναι μόνος του και ο εσωστρεφής μοναχικός, ο οποίος αισθάνεται πραγματικά πιο ασφαλής με το να είναι μόνος και δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογής.

980x

Ο εξωστρεφής μοναχικός είναι πιθανότατα από τους καλύτερους φίλους γιατί αν και θα προτιμούσε να είναι μόνος επιλέγει να είναι με εσένα πράγμα που δείχνει ότι του αρέσει η παρέα σου πραγματικά, οπότε αν θέλει να περνά το χρόνο του μαζί σου, είναι πραγματικά για εσένα. Δεν κάνει συντροφιά απλά με κάποιον.

Ο εσωστρεφής μοναχικός εύκολα νοιώθει να πνίγεται από τα πλήθη ή τις μεγάλες ομάδες, έτσι επιλέγει διαφορετικούς κοινωνικούς τρόπους επικοινωνίας, όπως τα διαδικτυακά φόρουμ ή τις κοινότητες αντί για τους χώρους συναυλιών ή τα μπαρ. Εξακολουθεί να θέλει την ανθρώπινη συντροφιά όπως ακριβώς και ο εξωστρεφής συνομήλικος του, μόνο που το επιδιώκει διαφορετικά.

Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε από αυτό το άρθρο είναι ότι το να είσαι μοναχικός είναι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι μόνος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα άτομο να θέλει να απολαύσει απλά την μοναξιά του, οπότε αν καταλαβαίνετε ότι είστε ένα μοναχικό άτομο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αποδεχτείτε το!

3273725C00000578-3504132-image-a-1_1458644890418

Η πίστη και η ευφυΐα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα σας. Έτσι, είναι έξυπνο να επιλέξετε τους φίλους σας με σύνεση, και δεν πρέπει να φοβάστε να πείτε ‘όχι’ όταν μια νύχτα με τον εαυτό σας ακούγεται καλύτερο από μια νύχτα έξω στην πόλη.

Πηγή: dailymail

Τα πιο σημαντικά