Το μοναδικό Μουσείο Παιχνιδιών στην Ελλάδα θα το βρείτε στην Ρόδο και μόλις άνοιξε

17 Μαΐου, 2017 1:36 ΠΜ
More videos

Το μοναδικό μουσείο παιχνιδιών της Ελλάδας, άνοιξε τις πόρτες του στη Ρόδο και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στον μαγικό του κόσμο!

Το «Toy Museum» λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα κάθε Κυριακή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και βρίσκεται στον δρόμο Αρχίπολης-Ψίνθου.

Το μουσείο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 από τον Θανάση Ιωάννου με καταγωγή από την Αθήνα  ο οποίος είχε κατάστημα με αντίκες στην πρωτεύουσα και την σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν, μουσικό.

Ο Θανάσης Ιωάννου με καταγωγή από την Ολλανδία, που ήρθαν στην Ρόδο πριν από περίπου 11 χρόνια, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και επέλεξαν το νησί μας για να εγκατασταθούν, αναζητώντας ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για την οικογένειά τους.

Στο μουσείο παιχνιδιού, που πλέον λειτουργεί σε καθημερινή βάση, γίνονται διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και αρκετά σχολεία της Ρόδου το έχουν ήδη επισκεφθεί, στους λίγους μήνες λειτουργίας του.

Τα παιχνίδια που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Θανάση Ιωάννου, ο οποίος συλλέγει παιχνίδια από μικρό παιδί και είναι όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα από το 1930 έως και το 1980.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί τουρίστες το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και αποτελεί πόλο έλξης για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!

[dimokratiki]