Μοναχικός λύκος βρίσκει επιτέλους ένα πραγματικό σπίτι και την αληθινή αγάπη

5 Αυγούστου, 2016 9:08 ΜΜ
More videos

Όταν οι κάτοικοι σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες είδαν για πρώτη φορά τον Castiel, νόμιζαν ότι ήταν απλά ένα συνηθισμένο αδέσποτο σκυλί σε μια ιδιαίτερα κακή κατάσταση.

Ήταν πολύ αδύνατος, μολυσμένος με παράσιτα και είχε χάσει κομμάτια του τριχώματος του από ψώρα. Οι ντόπιοι ειδοποίησαν προς τιμήν τους το τοπικό καταφύγιο.

Αυτό που δεν ήξεραν, όμως, και που στο καταφύγιο σύντομα ανακάλυψαν, ήταν ότι αυτό το σκυλί δεν ήταν απλά ένας σκύλος.

Τα μυτερά αυτιά και το γκρι τρίχωμα του σκύλου έδειχναν ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου. Αυτό σήμαινε ότι όχι μόνο έπρεπε να έχει ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της καταγωγής του, αλλά και ότι δεν θα μπορούσε να μείνει σε καταφύγιο.

Τα καταφύγια δεν μπορούν να κρατήσουν άγρια ζώα, και αν δεν έβρισκε ένα σπίτι, ο σκύλος, ο οποίος εκείνο τον καιρό τον έλεγαν ‘New Boy’,  θα έπρεπε να θανατωθεί.

Τα σκυλιά-λύκοι  είναι δύσκολα, επειδή έχουν τις ανάγκες τόσο των σκύλων όσο και των λύκων. Αν και μερικοί άνθρωποι έχουν τον περιπετειώδη τρόπο ζωής που αυτά τα υβρίδια χρειάζονται, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φροντίσουν  κατάλληλα ένα τέτοιο ζώο.

Ευτυχώς για το Νew Boy, οργανώσεις όπως η  W.O.L.F. στο Κολοράντο φροντίζει  αυτά τα όμορφα πλάσματα που παγιδεύτηκαν ανάμεσα στα δυο είδη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς το Νew Boy, που τώρα ονομάζεται Castiel, όχι μόνο βρήκε ένα σπίτι, αλλά βρήκε και την αληθινή αγάπη.
Screen-Shot-2016-08-04-at-10.51.59-AM-600x952Όταν ο Castiel βρέθηκε να περιπλανιέται στα προάστια του Λος Άντζελες, οι κάτοικοι πίστευαν ότι είναι ένας συνηθισμένος σκύλος.

Φορούσε ένα είδος αυτοσχέδιου κολάρου, και οι διασώστες του νόμισαν ότι  το ζώο ήταν κατοικίδιο. Η δειλή συμπεριφορά και ο υποσιτισμό του τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το σπίτι του δεν ήταν πιθανώς καλό.

cas-15-850x510

Στην αρχή πήγε στο τοπικό καταφύγιο, όπου ανακαλύφθηκε ότι ήταν περίπου ενός χρόνου και στην πραγματικότητα ήταν κατά ένα μέρος  λύκος. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί σε μια ειδική εγκατάσταση το συντομότερο δυνατόν ή να θανατωθεί.  

Δεν υπήρχε χώρος στα καταφύγια της Καλιφόρνια αλλά η οργάνωση  W.O.L.F παρενέβη και τον έφερε στο Κολοράντο και το νέο του σπίτι.

cas-14-600x1000

Ήταν τόσο φοβισμένος που αρνήθηκε να φύγει από τη γωνία του ιατρείου ότι και να έκαναν οι διασώστες.

Ευτυχώς, οι διασώστες κατάφεραν να του κάνουν μπάνιο και να του δώσουν την ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν αφού ήταν γεμάτος παράσιτα και ψώρα.

cas-12

Καθώς ανάρρωνε στο καταφύγιο η W.O.L.F. πραγματοποίησε διαγωνισμό για όνομα και νίκησε το ‘Castiel’.

Το όνομα είναι ενός ήρωα στο Supernatural, ο οποίος είναι ο άγγελος της ανάστασης.

Είναι ένα εμπνευσμένο όνομα αφού ο Castiel μεταμορφώθηκε σε έναν σωματικά υγιή και αξιολάτρευτο λύκο – σκύλο.

cas-11-850x637

cas-10

Το τρίχωμα του μεγάλωσε, οι λοιμώξεις του θεραπεύθηκαν και πήρε βάρος.

cas-13-850x1133

Αυτός φαίνεται ήδη σαν ένα διαφορετικό ζώο !

Ήταν καιρός να πάει στο σωστό  καταφύγιο  και να συναντήσει τους νέους του φίλους.

cas-7-850x476

Επειδή ήταν μόνος του και ενδεχομένως παραμελημένος ή κακοποιημένος πριν,ο Castiel ήταν πολύ ντροπαλός και δεν ήξερε πώς να σχηματίσει φιλίες με άλλους λύκους και λύκους – σκυλιά.

Και προφανώς, αυτό το δέσιμο με την αγέλη είναι πολύ σημαντικό για έναν λύκο.
cas-8-850x476

Αλλά εν τω μεταξύ, αυτός απολάμβανε την ύπαιθρο στο W.O.L.F.και το προσωπικό είπε ότι όσο μεγάλωνε έδειχνε όλο και περισσότερο ενδιαφέρον στα άλλα ζώα. Αν και ο ίδιος δεν τα είχε ακόμη πλησιάσει, το ενδιαφέρον του ήταν ένα καλό σημάδι ότι θα μπορούσε να γίνει κοινωνικός.

Το προσωπικό αποφάσισε ότι χρειαζόταν αυτό που θεραπεύει και μας βοηθά : λίγη αγάπη.

cas-2-600x750

Αφού του έφεραν πολλούς θηλυκούς λύκους, κάτι σαν ραντεβού, τελικά του έφεραν την  Tenali, μια κοινωνική λύκαινα 3 χρόνων που είχε διασωθεί, από το Wisconsin.

Οι λύκοι – σκυλιά είναι πραγματικά αρκετά συχνοί  σε ολόκληρη την Αμερική  και πολλοί έχουν ανάγκη.

cas-4-600x750

Η Tenali είναι γνωστή για την γλυκύτητα της και είναι πολύ δραστήρια. Ο Castiel ήταν ακόμη λίγο συγκλονισμένος στην αρχή πράγμα που δεν πείραξε καθόλου την Tenali.  Έκανε μια μίνι βουτιά σε έναν κουβά με νερό για να κρατήσει τον εαυτό της απασχολημένο.
cas-5-850x476

Η Michelle Proulx, διευθύντρια της φροντίδας των ζώων στο W.O.L.F,  είπε ότι ενώ αρχικά ήταν ντροπαλός, ο Castiel άρχισε να κάνει παρέα την Tenali.

‘Μετά από μερικές μέρες, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δεν επρόκειτο να τον βλάψει’, λέει και σημειώνει ότι το ζευγάρι παίζει και περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί.

cas-1-600x750
Από την μοναξιά τόσο καιρό τώρα έχει αυτό το κορίτσι,’ λέει η Proulx.

Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, έχει το δικαίωμα να βρει το ταίρι που θα του ανοίξει την καρδιά του και θα τον θεραπεύσει από το τραυματικό παρελθόν του.

cas-6-850x476

Screen-Shot-2016-08-04-at-10.53.25-AM-600x333

Τώρα, το δέσιμο τους γίνεται όλο και δυνατότερο κάθε μέρα  και ο Castiel φαίνεται πιο ευτυχισμένος και υγιής από ποτέ.

Facebook / W.O.L.F. Sanctuary

Ακολουθήστε μας στο facebook: