Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
όμορφαΜοναχική γιαγιά χpωστούσε 2.700 ευpώ σε πpόστιμα. Ξαφνικά βλέπει τους γείτονες έξω...

Μοναχική γιαγιά χpωστούσε 2.700 ευpώ σε πpόστιμα. Ξαφνικά βλέπει τους γείτονες έξω από το σπίτι της

Πολλά νεαρά ζευγάρια περνούν το καλοκαίρι τους χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας σε κάποιο νησί. Η Κρίστιν και ο Άνταμ Πολχέμους όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Το παντρεμένο ζευγάρι από το Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ πέρασε το φετινό καλοκαίρι επιδιορθώνοντας το ετοιμόρροπο σπίτι που βρίσκεται…

Πολλά νεαρά ζευγάρια περνούν το καλοκαίρι τους χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας σε κάποιο νησί. Η Κρίστιν και ο Άνταμ Πολχέμους όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

116801 giagia

Το παντρεμένο ζευγάρι από το Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ πέρασε το φετινό καλοκαίρι επιδιορθώνοντας το ετοιμόρροπο σπίτι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δικό τους. Ένα σπίτι που ανήκει σε μια ηλικιωμένη που για αρκετά χρόνια ζει σε κοινωνική απομόνωση.

Να σας θυμίσουμε με την ευκαιρία κι αυτή την ιστορία: Γιαγιά και παππούς ήταν παντρεμένοι εδώ και 70 χρόνια – Λίγο πριν πεθάνουν αποκαλύφθηκε το σκοτεινό μυστικό τους…

Η Αν Γκλάνσει, μια συνταξιούχος δασκάλα η οποία μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι, δεν είχε αλλά ούτε και μπορούσε να βρει από κάπου τα χρήματα για να πληρώσει τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν για παραβιάσεις στο ακίνητό της. Αν δεν έκανε άμεσα τις απαραίτητες επισκευές θα έπρεπε να πληρώνει μέχρι και 3000 δολάρια την ημέρα σε πρόστιμα.

491fe6 giagia1

Η Αν δεν είχε χρήματα αλλά ούτε συγγενείς και φίλους για να την βοηθήσουν. Το σπίτι της χρειάζονταν επειγόντως βάψιμο, η αυλή της είχε γεμίσει με αγριόχορτα και αγκάθια και ένα παλιό σκουριασμένο αυτοκίνητο ήταν για πολύ καιρό εγκαταλειμμένο στο γκαζόν της.

Και δεν ήταν μόνο η εμφάνιση του σπιτιού που χρειάζονταν άμεσα φροντίδα. Και το ίδιο το σπίτι είχε ανάγκη από πολλές επιδιορθώσεις. Στις ΗΠΑ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορείς να αφήνεις το σπίτι σου στην τύχη του. Αν το κάνεις έρχεσαι αντιμέτωπος με βαρύτατα πρόστιμα.

Κάπως έτσι οι αρχές της πόλης της έστειλαν ειδοποιητήριο μετ οποίο την ενημέρωναν ότι αν δεν φροντίσει να βάψει το σπίτι της, να περιποιηθεί την αυλή και να ξεφορτωθεί το σκουριασμένο αυτοκίνητο θα της επιβάλλονταν 1000 δολάρια πρόστιμο την ημέρα ανά παράβαση.

86d0cc giagia2

Η Aν ήταν ανήσυχη και πολύ στεναχωρημένη. Δεν ήξερε τι να κάνει. Ώσπου μια μέρα είδε με έκπληξη την Κρίστιν και τον Άνταμ να κάνουν κάτι το αδιανόητο.

Ο Άνταμ και η Κριστίν μετακόμισαν δίπλα στην Αν πριν από πέντε χρόνια. Ήταν οι μοναδικοί από τους γείτονες της που την πλησίασαν και θέλησαν να την γνωρίσουν. Με τον καιρό μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια όμορφη φιλία.

Το νεαρό ζευγάρι έμαθε από την Άν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε αλλά κάθε φορά που προσπαθούσαν να της πουν ότι θέλουν να την βοηθήσουν, εκείνη άλλαζε θέμα συζήτησης.

Ώσπου αυτό το καλοκαίρι ο Άνταμ και η Κριστίν αποφάσισαν να βοηθήσουν την Αν χωρίς να της πουν απολύτως τίποτα. Ζήτησαν την βοήθεια φίλων, γειτόνων και εθελοντών και οι εργασίες ξεκίνησαν. Φανταστείτε την έκπληξη της Αν όταν είδε όλους αυτούς τους ανθρώπους να έρχονται στην αυλή της και να επισκευάζουν το σπίτι της!

cb9501 giagia3

Από εκείνη τη μέρα και για όλα τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού που ακολούθησαν, όλοι εργάζονταν πυρετωδώς για να πετύχουν τον στόχο τους.

6f6cd2 giagia5

Βλέποντας τους η Αν άρχισε σιγά σιγά να βγαίνει από το σπίτι της. Πριν απέφευγε τις κοινωνικές επαφές με όλους εκτός από τον Άνταμ και την Κριστίν. Πλέον όμως το χαμόγελο εμφανίστηκε ξανά στα χείλη της.

27e372 giagia4

Κάθε Σαββατοκύριακο έφτιαχνε κέικ και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τα πρόσφερε σε όλους αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους που προσφέρθηκαν χωρίς όφελος να την βοηθήσουν. Κάπως έτσι η μοναχική ηλικιωμένη απέκτησε περισσότερους καλούς φίλους!

ba1d4c giagia6

Με την πάροδο του χρόνου, το σπίτι βάφτηκε, το ψηλό χορτάρι κόπηκε και το παλιό αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την αυλή της.

Ο Άνταμ εκτιμά ότι αν η ηλικιωμένη ζητούσε από επαγγελματίες να της κάνουν την ίδια δουλειά θα έπρεπε να τους πληρώσει περίπου 10.000 έως 15.000 δολάρια για τις υπηρεσίες τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το σπίτι είναι έτοιμο.

d35dcb giagia7

«Να βλέπεις αυτή τη χαρά στο πρόσωπο της γειτόνισσας σου! Νομίζω ότι το καλύτερο πράγμα από όλη αυτή την ιστορία είναι η ευτυχία της Αν και η διάθεση της να βγει από το σπίτι και να γίνει πιο κοινωνική», είπε ο Άνταμ. «Και αυτή η επαναφορά της κοινωνικότητας της οφείλεται στην βελτίωση του χώρου που ζει».

Μια υπέροχη ιστορία φιλίας και ανιδιοτέλειας!

Τα πιο σημαντικά