Μητσοτάκης: «Υπάρχουν ψεκασμένοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός»

5 Νοεμβρίου, 2020 3:06 ΜΜ
More videos

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκαν στο έκτακτο διάγγελμα σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού.

Η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού είναι μία βόλτα στα νοσοκομεία, διαμήνυσε στο έκτακτο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν οι ψεκασμένοι, που λένε δεν υπάρχει κορωνοϊός. Εκεί μια βόλτα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη υπακοής στα νέα μέτρα, ευχήθηκε «όλοι να πειθαρχήσουν». «Ξέρουμε πολύ καλά από πού προήλθε το δεύτερο κύμα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς. Ξερω πόσο είναι κουρασμένη η κοινωνία. Είναι ένας πόλεμος, η μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας τα τελευταία 100 χρόνια. Θα δώσουμε τη μάχη αυτή και θα την κερδίσουμε» τόνισε.

Αναφερόμενος από την πλευρά του στους αμφισβητίες της νόσου, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι «πρέπει να τονίσουμε την ανάγκη ο κόσμος να ενημερώνεται από τους ειδικούς. Δεν ενημερωνόμαστε δίκην αστεϊσμού, αλλά από τους ανθρώπους που έχουν τα δεδομένα. Δεν θέλω να σας φοβήσω. Υπάρχουν δεδομένα ότι σε επτά προηγούμενους πολέμους, στους οποίους ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ είχαν λιγότερους θανάτους απ’ ό,τι με τον κορωνοϊό».

Και πρόσθεσε: «Φυσικά και η δημόσια υγεία σκέφτεται τις βάρβαρες συνέπειες ενός απαγορευτικού, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το άμεσο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν είχαμε ξανακούσει στην ιστορία διακομιδές από κράτη -πέραν της γρίπης το 2009-2010. Το βλέπουν και οι γιατροί μας, που είναι κουρασμένοι αλλά ήρωες και είμαστε δίπλα τους. Είναι μια πανδημία, συμπεριφέρεται έτσι γιατί δεν υπάρχει ανοσία, τα πράγματα θα αλλάξουν όταν θα υπάρχουν εμβόλια».

«Το εμβόλιο δεν έχει μικροτσίπ, αλλά στις ΗΠΑ το 28% αυτό πίστευε. Τέτοιου είδους ψευδείς θεωριές οδηγούν τους ανθρώπους να μην πιστεύουν την επιστήμη. Η πανδημία δεν είναι ψέμα, έχει ευτυχώς μικρότερη θνητότητα για τις μικρότερες ηλικίες. Έχει πολύ μεγαλύτερη για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα» υπογράμμισε ακόμη ο καθηγητής.