Μητσοτάκης: «Θα ξαναχτίσουμε πιο όμορφη την Εύβοια»

19 Αυγούστου, 2021 6:37 ΜΜ
More videos

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη μεταξύ άλλων και με τον επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν πολύ σύντομα ενώ ξεκαθάρισε ότι «με την αρωγή του κράτους, με τη στήριξη του κράτους, θα ξαναχτίσουμε την βόρεια Εύβοια καλύτερη και ομορφότερη από αυτό το οποίο ήταν».

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί τόνισε «να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους».

«Σήμερα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πληγεί, με μία αίτηση, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους» επισήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας συγχρόνως ότι «η Πολιτεία προχωρά άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα και σε ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι επειδή η πυρκαγιά στην Εύβοια επηρέασε «όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής», πάρθηκε η απόφαση όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα δήλωσε πως «έχουν πληγεί και άλλες περιοχές της χώρας. Δεν έχει πληγεί μόνο η βόρεια Εύβοια. Όμως, η βόρεια Εύβοια είναι μια διακριτή περίπτωση ακριβώς επειδή η έκταση της φωτιάς ήταν τέτοια που ουσιαστικά επηρέασε όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.»

Ακολουθήστε μας στο facebook: