Μητσοτάκης: «Θα ολοκληρώσουμε την 4ετία – Η ακρίβεια που πιέζει σήμερα τα νοικοκυριά προέκυψε από την ρωσική εισβολή»

3 Απριλίου, 20221:02 ΠΜ
More videos

“Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ειλικρίνεια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες”,

τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Επισήμανε ότι οι κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα είναι εξωγενείς, δεν τις προκάλεσε η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την κρίση του 2015 που ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

  • Κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις. Όμως όλες ήταν εξωγενείς, όχι ενδογενείς όπως εκείνη που προκάλεσε το 2015 η αξιωματική αντιπολίτευση. Το κάναμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και τις μετατρέψαμε από κρίσεις σε ευκαιρίες. Για παράδειγμα στην κρίση στον Έβρο, στείλαμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι αλλάζει η τακτική μας στο μεταναστευτικό κι αυτό έγινε δεκτό από όλη την Ευρώπη.
  • Όταν κληθήκαμε να διαχειριστούμε την κρίση του κορονοϊού, στηρίξαμε την κοινωνία και τους περισσότερο ευάλωτους, κρατώντας όρθιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
  • Γνωρίζουμε ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια που προέκυψε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σπεύσαμε και ανακοινώσαμε ένα πακέτο μέτρων, που ακόμη οι πολίτες δεν το έχουν δει. Φροντίζουμε να κρατάμε πάντα εφεδρείες.
  • Θα είμαστε κοντά στους πολίτες και τους πιό αδύναμους, όσο κρατάει αυτή η κρίση. Όμως δεν κάναμε καμία έκπτωση στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών δεσμεύσεών μας. Τις δεσμεύσεις μας τις υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια.
  • Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία και θα κριθούμε εν τω συνόλω για το έργο μας. Και όταν θα φτάσουμε στις κάλπες, θα βλέπουμε κατάματα τους πολίτες, λέγοντάς τους πως «αυτό υποσχεθήκαμε και το κάναμε πράξη».
  • Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα στην οποία χαιρόμαστε να ζούμε, που από ουραγός θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αυτό είναι το όραμά μας.
  • Να μην ξεχνάτε ότι στην πορεία της μεταπολίτευσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση που 30 μήνες μετά την ανάδειξή της προηγείται με τέτοια διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News