Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διεθνήΜητσοτάκης: Θα λάβει τιμητικό πτυχίο από το Κολέγιο της Βοστώνης - Πότε...

Μητσοτάκης: Θα λάβει τιμητικό πτυχίο από το Κολέγιο της Βοστώνης – Πότε θα μεταβεί στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην 145η Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου της Βοστώνης (Boston College), για την Τάξη του 2022, στις 23 Μαϊου. Στην σχετική ανακοίνωση προχώρησε το ίδιο το Πανεπιστήμιο με ανάρτησή του στο Twitter, όπου παρουσιάζει και τους υπόλοιπους ομιλητές της εκδήλωσης.

Η Τελετή Αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο ανοικτό γήπεδο του Boston College (Alumni Stadium), «ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κολλεγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να βραβευθεί με τιμητικούς τίτλους από τον πρόεδρο του Κολλεγίου, Ουίλιαμ Π. Λέιχι (William P. Leahy, S.J.), ενώ στην σχετική ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στον Ελληνα Πρωθυπουργό, με κολακευτικά λόγια για το έργο του στο τιμόνι της χώρας, από το 2019 μέχρι σήμερα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε προεκλογική εκστρατεία πάνω σε μια πλατφόρμα για νέες δουλειές, ισχυρή ανάπτυξη αλλά και χαμηλότερους φόρους, προκειμένου να αναζωογονήσει την Ελλάδα, η οποία είχε υποστεί απώλεια του 25% αλλά και την παρ’ ολίγον κατάρρευση των τραπεζών της, μετά την παγκόσμια ύφεση του 2008», επισημαίνεται αρχικά, για να συμπληρωθεί στην συνέχεια πως «παρά την πρόσθετη επιβάρυνση της Covid-19, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε οικονομική ανάπτυξη 7% το 2021 και προβλεπόμενο 5% για φέτος».

Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ομιλητές όπως η αντιπρόεδρος της Μονάδας της Pfizer στη Νέα Υόρκη, Γιολάντα Λάιλ (Yolanda Lyle), ο ιερέας και αγγειοχειρουργός π. Νίκολας Σανέλλα (Fr. Nicholas A. Sannella), ο ευεργέτης του Κολλεγίου, Πάτρικ Στόουκς (Patrick T. Stokes), καθώς και το στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Vertex Pharmaceuticals, Αραβί Βάργκας Ροζίερ-Μπερντ (Arivee Vargas Rozier-Byrd).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, ενδεχομένως, προμήνυμα για επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ κατά το χρονικό διάστημα αυτό, για την οποία υπήρχαν δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη από τον Μάρτιο. Πάντως, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο επίσημο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ή κάποια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους ή και τον ίδιο τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ekirikas.com

Τα πιο σημαντικά