Μητσοτάκης: «Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023»

11 Φεβρουαρίου, 202210:53 ΜΜ
More videos

Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, η οποία θα μεταδοθεί πλήρως αύριο στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε και επανέλαβε ότι τον Μάιο προβλέπεται μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας».

Την ίδια ώρα, όμως, επανέλαβε ότι «η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα», δηλαδή όπως είπε τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και μίλησε με λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα εισέρχονται μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας αλλά παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. «Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News