Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης σε μαθητές: «Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και πώς να...

Μητσοτάκης σε μαθητές: «Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και πώς να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκαν σήμερα σε σχολείο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και συνομίλησαν με τους μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία.

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του ανοίγματος των σχολείων.

«Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι και όλες δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε τελικά αυτό το οποίο είναι σωστό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στο σχολείο συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Και πρέπει να σας πω ότι είναι και μια στιγμή που επιτρέπετε ο ένας να αντιγράφει τον άλλο ώστε να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές να αποφεύγετε τα πολλά φιλιά. Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω, για το πώς να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες».

Το μήνυμα της υπουργού

Νωρίτερα σήμερα, η κα Κεραμέως είχε στείλει το δικό της μήνυμα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ευχόμενη «καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους».

Αναλυτικά, το μήνυμά της:

«Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους!

Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας.

Οι προτεραιότητές μας είναι δύο: αφενός να συνεχίσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας.

Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις συνήθειές μας και βγήκαμε νικητές. Έτσι και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Επιστρέφουμε λοιπόν στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών».

Τα πιο σημαντικά