Μητσοτάκης σε ηλικιωμένους: «Εντάξει εμβολιαστήκατε; Θα μου προσέχετε!»

Απρίλιος 1, 2021 3:36 ΜΜ
More videos

Στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε κοντινό μαγαζί βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (01.04.2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από εκεί ανακοίνωσε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση της υγείας και ο κάθε ασθενής να έχει ένα ψηφιακό φάκελο.

Στο Κέντρο Υγείας στην Αγία Παρασκευή φιλοξενείται εμβολιαστικό κέντρο για τους ασθενείς με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, διαδικασία που έκανε πρεμιέρα σήμερα, 1η Απριλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομο διάλογο με τους ηλικιωμένους που περίμεναν να εμβολιαστούν, άλλοι για την πρώτη κι άλλοι για τη δεύτερη δόση.

«Θα μου προσέχετε τώρα» είπε ο πρωθυπουργός τους ηλικιωμένους, τονίζοντας τους πως πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις.

Μετά το εμβολιαστικό κέντρο, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και μαγαζί που βρίσκεται κοντά (σ.σ. είχε σταματήσει εκεί πηγαίνοντας στο Κέντρο Υγείας) όπου αφού μίλησε με τους εργαζόμενους έβγαλε selfie με μια εργαζόμενη, το καπέλο της οποίας ήταν… σαν να έχει βγει από γνωστή τηλεοπτική σειρά!

Τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης στην υγεία

«Η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με ασθενή που ανήκει στην ομάδα νοσημάτων πολύ υψηλού κινδύνου και η οποία είχε πάει να κάνει το εμβόλιο. «Εύχομαι και οι υπόλοιποι να έχουν την ευκαιρία άμεσα να κάνουν το εμβόλιο για να μπορέσουμε να έχουμε μία ασπίδα προστασίας όλοι και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά», τόνισε η κυρία Χαραλαμποπούλου απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό, που αφορά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και δη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα πάντα σε συνάρτηση με τους επιπρόσθετους πόρους, αλλά και εργαλεία, που εξασφαλίζει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης: «Ξαναχτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κράτους. Σε αυτό παίζετε έναν καθοριστικό ρόλο και αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη που θα μας συνοδεύει και μετά τον COVID-19.

Και, βέβαια, τη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, επειδή τώρα συζητάμε, ξέρετε, για το Ταμείο Ανάκαμψης και πολλοί μπορεί να φαντάζονται ότι αυτά είναι κάποια χρήματα τα οποία δεν τους αφορούν καθόλου, σας διαβεβαιώνω ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων που θα διατεθούν στην Υγεία θα αφορούν τις δομές Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την Ψηφιοποίηση της Υγείας, έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να έχει πια ένα ψηφιακό φάκελο και να μπορούν όλοι να γνωρίζουν με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά να γνωρίζουν όλοι όσοι πρέπει να γνωρίζουν, μάλλον, το πλήρες ιατρικό ιστορικό του κάθε συμπολίτη μας. Και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, Ιωάννα Νταβώνη.

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: