Μητσοτάκης: «Σχέδιο με ορίζοντα 10ετίας για τη χώρα»

9 Μαΐου, 2022 12:38 ΠΜ
More videos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και συγκεκριμένα είπε ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, χωρίς να αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό νόμο.

«Αυτοδυναμία δεν σημαίνει μονοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε και ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι μία δεύτερη αυτοδύναμη κυβερνητική θητεία.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο και ότι έχει κάνει πράξη την πολιτική διεύρυνση με μία σειρά από πολιτικές που δεν θα ήταν προτεραιότητα για μία κεντροδεξιά κυβέρνηση.

«Αν όχι η Νέα Δημοκρατία, ποιος και με ποια πλειοψηφία;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως έχει σχέδιο με ορίζοντα 10ετίας για τη χώρα. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για το ρεύμα δήλωσε ότι είναι απολύτως κοστολογημένα.

«Η ΝΔ δεν είναι το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε. Μπορεί να πατάει στη συντηρητική της παράδοση, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε απαιτούν αλλαγές, προσαρμογές και αυτό είναι τελικά η πρόοδος. Πρόοδος είναι η αναγνώριση της ανάγκης να αλλάξεις αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Επίσης ανέφερε ότι οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο υπογραμμίζοντας «Και ναι, η χώρα πρέπει να κυβερνιέται από το Κέντρο. Το Κέντρο τελικά ως πεδίο συγκερασμού των πλειοψηφικών δυνάμεων, γιατί πάντα οι περισσότεροι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται κοντά στο Κέντρο».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα είπε: «Ένας από τους λόγους που η επεξεργασία του σχεδίου μάς πήρε χρόνο, είναι γιατί θέλαμε να είναι απολύτως κοστολογημένο. Ο προϋπολογισμός του 2021 τελικά αποδείχθηκε ότι πήγε καλύτερα, άρα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέρος της χρηματοδότησης θα έρθει από τα υπερέσοδα του προϋπολογισμού, ενώ στις παρεμβάσεις που ανακοινώσαμε κινηθήκαμε έχοντας πάντα κατά νου και την επίτευξη των δημοσιονομικών μας στόχων».