Μητσοτάκης: «Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά, θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας»

11 Δεκεμβρίου, 2020 3:24 ΜΜ
More videos

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χαρακτηρίζοντας ως την πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση για τη χώρα μας το σχέδιο μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

«Είναι η πιο δύσκολη υγειονομική άσκηση που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα», τόνισε ενώ εκτίμησε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει δώσει έως τις 30 Δεκεμβρίου την έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer.

Όσο για την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός με το δεύτερο κύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό«Υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν αριθμούς χειρότερους από τους δικούς μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε». Η Αττική έχει ακόμα υψηλά νούμερα τόνισε και για αυτό «θα αξιολογήσουμε τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα εκεί που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα. Εφιστώ την προσοχή σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, θα είμαστε πολύ αυστηροί στις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει, με πρώτο στόχο να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στην Πέλλα. «Υπάρχει η έννοια της ευθύνης της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής» είπε.