Μητσοτάκης: «Μέχρι και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και η Ελλάδα όχι»

9 Οκτωβρίου, 2018 2:56 ΜΜ
More videos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε Άρτα και Πρέβεζα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέματα της Παιδείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια καθώς και στις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε παρακάτω τα σημεία που αναφέρονται στην εκπαίδευση από τηνσυνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα.

“Να τελειώσω λέγοντας ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση, εάν δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν εμβληματικά άρθρα, όπως το άρθρο 16. Δεν νοείται, για εμάς, συνταγματική αναθεώρηση, η οποία δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της δυνατότητας ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Δεν γίνεται η χώρα μας να είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας νοοτροπίας την οποία έχουν αφήσει πίσω τους ακόμη και χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα. Μέχρι και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει. Άρα, εάν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα απολύτως προφανή, ότι υπάρχουν άρθρα τα οποία έχει έρθει η ώρα πια να αναθεωρηθούν -και σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού- αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτά, καταλαβαίνετε ότι όλη αυτή η διαδικασία όπως τη δρομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένη να αποτύχει.” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις συγχωνεύσεις Πανεπστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

“Έχω εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μου για την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Θα χρειαζόταν πολύ πιο λεπτομερή επεξεργασία για να προχωρήσει κανείς σε μία τέτοια κίνηση. Η ευθεία απάντηση είναι ότι δεν θα αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, διότι δεν πιστεύω στη λογική του ράβε ξήλωνε. Και, εν πάση περιπτώσει, τα παιδιά, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα Τ.Ε.Ι. -ενοποιημένα πια τώρα με την ιδιότητα ενός Πανεπιστημίου Ηπείρου- δεν φταίνε σε τίποτα και δεν μπορεί κάθε Κυβέρνηση να αλλάζει πράγματα τα οποία έγιναν από την προηγούμενη, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα.” τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.