Μητσοτάκης: «Μακάρι στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε»

18 Απριλίου, 2022 10:29 ΜΜ
More videos

Στην τρίτη Προσυνεδριακή Συζήτηση για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα», στη Νίκαια, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά από τη μία την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που, όπως είπε, ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Μητσοτάκης: «Η μείωση της ανεργίας η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε0… Ενα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων, που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «Εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».