Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης: «Κίνδυνος αν ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, να δει πρωθυπουργό τον Τσίπρα και...

Μητσοτάκης: «Κίνδυνος αν ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, να δει πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργό τον Βαρουφάκη»

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυτή είναι η τελική συνάντηση πριν τις εκλογές που θα δώσουν στη ΝΔ την δεύτερη ισχυρή εντολή για μια γόνιμη κυβερνητική θητεία. Μια μάχη αυτή της 21ης Μαΐου που θα είναι από τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, σημείωσε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η εκστρατεία που γίνεται θα φέρει την αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα. Αναφερόμενος στις συζητήσεις για κυβέρνηση ηττημένων επισήμανε τον κίνδυνο ακυβερνησίας από μια αταίριαστη συνεργασία.

Οι λέξεις συνέπεια, σταθερότητα και συνέχεια συμπυκνώνουν όλα όσα πετύχαμε, σημείωσε και πρόσθεσε ότι έτσι αντιμετωπίστηκαν οι μεγάλες κρίσεις. Υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε εκείνον τον Ιούλιο του 2019. Καμία κυβέρνηση δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο δυσμενές περιβάλλον είπε ακόμα.

«Οι βετεράνοι, τα παλιά στελέχη, η νέα γενιά όλοι θα κάνετε πράξη τη συνέπεια, τη συνέχεια και τη σταθερότητα. Από το 2019 έως σήμερα πετύχαμε να ανακτήσουνε το χαμένο έδαφος που παραλάβαμε. Καμία κυβέρνηση δεν πολέμησε σε τόσα πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Μέσα σε 4 χρόνια ψηφίσαμε 423 νόμους. Οι βουλευτές μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ευχες για καλό αγώνα σε όλους τους υποψήφιους της ΝΔ ειδικά για όσους δώσουν τη μάχη για πρώτη φορά! Η ΝΔ έχει μεγάλο στελεχιακό βάθος. Πυξίδα μου είναι η αξιοκρατία και μόνο και έτσι θα συνεχίσω. Η πατρίδα μας έγινε ισχυρότερη σε όλα τα πεδία. Οικονομία, κοινωνικά και γεωπολιτικά. Είναι σημαντικό να μένουμε στις μεγάλες μας επιτυχίες και να αναδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και έργων», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι παράλληλα με την πολύ πλούσια παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου η χώρα γινόταν πιο ισχυρή σε πολλά πεδία.

Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου τόνισε ότι μειώθηκαν 50 φόροι και κατά 4 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές. Οι Έλληνες πληρώνουν 35% λιγότερο ΕΝΦΙΑ, καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης.

Έχουμε αναλάβει δέσμευση να επανέλθουμε το 2023 σε πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το μέρισμα της ανάπτυξης είναι που μπορούμε να επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία.

Τόνισε ακόμα ότι από το μέρισμα ανάπτυξης πήραν αυξήσεις 8% οι συνταξιούχοι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Όσο υψηλότερη η ανάπτυξη τόσο υψηλότερες και οι αυξήσεις. Έχω δεσμευθεί ότι θα συνεχίσω να στηρίζω τους συνταξιούχους – θύματα του νόμου Κατρούγκαλου, τόνισε επίσης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το μείγμα πολιτικής με έκτακτα και τακτικά μέτρα από το πλεόνασμα στηρίζει το μέσο πορτοφόλι.

Με σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν το τέλος του 2023

Για το δημόσιο χρέος είπε ότι αποκλιμακώθηκε κατά 45 μονάδες και αν συνεχίσουμε έτσι θα ξεπεράσουμε και την Ιταλία. Η οικονομία μας αναβαθμίστηκε 12 φορές. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντική γιατί θα μειώσει το κόστους δανεισμού για όλους. Δεσμεύομαι ότι εφόσον η ΝΔ είναι σταθερή κυβέρνηση δίνω ρητή δέσμευση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε το πρόσφατο παρελθόν με τις κλειστές τράπεζες με ουρές έξω από αυτές με τον κόσμο να ρουφά από τις καταθέσεις του. Σήμερα, η εικόνα είναι άλλη. Οι προβλέψεις είναι όλες προς τα πάνω. Οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 15 δις ετησίως οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί και όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Και ίσως το πιο σημαντικό, είπε, πριν από 4 χρόνια κάποιοι μας έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και στην ξηρά έπρεπε να μένουν ανοικτά. Πέρασαν τότε από την Ελλάδα 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες και η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της. Η χώρα ξέφραγο αμπέλι είναι παρελθόν. Σπάμε, διαλύουμε συνθλίβουμε τα άθλια κυκλώματα διακινητών. Και σε πείσμα εκείνων των φωνών επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου.

Και πια, και με το ευρωκοινοβούλιο με τροπολογία του ΕΛΚ να καταψηφίζει την κατάπτυστη τροπολογία Παπαδημούλη που ζητούσε ο πολίτης να πληρώσει το κόστος.

Δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν
Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν αρχές. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν οι αριθμοί το επιτρέψουν δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Χθες έπεσαν οι μάσκες από τις δηλώσεις Τσακαλώτου. Θα κάνουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βαρουφάκη με πρωθυπουργό Τσίπρα και αντάλλαγμα τη μονιμοποίηση της απλής αναλογικής. Είχα προειδοποιήσει για πολιτική τερατογέννεση.

Και μπορεί να δει κανείς κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη.

Δεν χωρούν επιπολαιότητες και αψήφιστες ψήφοι και μηνύματα διαμαρτυρίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το λάθος δεν θα διορθώνεται μετά. Η μια εθνική εκλογή είναι καθοριστική. Το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο ηχηρό είναι το μήνυμα στην πρώτη κάλπη τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα δώσουν οι πολίτες στο νικητή.

Δείτε την ομιλία

Τα πιο σημαντικά