Μητσοτάκης: «Η σeξουαλική διαπαιδαγώγηση μπαίνει σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο»

25 Φεβρουαρίου, 20214:44 ΜΜ

Δεν είναι κρυφό μυστικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται έτη φωτός πίσω όσον αφορά τη σeξουαλική διαπαιδαγώγηση. Είμαστε μια χώρα που φοβάται/ντρέπεται να μιλήσει στα παιδιά της για ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου, πράγμα που έχει τις επιπτώσεις του φυσικά.

Με το να ενημερώνεις ένα παιδί από νωρίς τι εστί σeξουαλική ζωή, δεν του προσφέρεις απλώς μια επιπλέον γνώση, αλλά του σώζεις πολλές φορές και τη ζωή. Το γλιτώνεις από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κι εκτρώσεις σε πολύ μικρή ηλικία, από ΣΜΝ που ακολουθούν το άτομο στην υπόλοιπη ζωή του, ακόμα κι από ψυχικά τραύματα. Είναι, με άλλα λόγια, κάτι που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να κάνεις.

Όλοι θυμόμαστε όμως τις αντιδράσεις γονέων όταν έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η ιδέα να ενταχθεί σαν μάθημα στα σχολεία. Σκανδαλισμένοι πατεράδες και μανάδες ένιωσαν να τους βρίσκει το μεγαλύτερο κακό και να δηλώνουν ξεκάθαρα κατά.

Να άλλος ένας λόγος όμως, να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι ευτυχώς που το κάνει.

Συμπτωματικά (μπορεί και όχι), την ώρα που η Ελλάδα περνάει τη δική της #metoo περίοδο, έρχεται και η ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι από εδώ και στο εξής στα σχολεία θα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα, αυτός της σeξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Και όσο να ‘ναι, μαζί αυτά τα δύο, αποτελούν μια σπίθα ελπίδας πως κάτι αλλάζει στη χώρα μας και με τα χρόνια θα γίνει πιο ορατό κι αντιληπτό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή:

Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σeξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά.

Κάπως έτσι λοιπόν, ένα θέμα που για χρόνια αποτελεί ταμπού, επιτέλους θα ανοιχτεί, ώστε να το μάθουν μικρά παιδιά και να σταματήσουν να βρίσκονται απροετοίμαστα ή λάθος προετοιμασμένα (έχει και τα κακά του το ίντερνετ) σε κάτι που σίγουρα τους επιφυλάσσει η ζωή.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News