Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
διάφοραΜητσοτάκης: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά»

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά»

Καθησυχαστικός ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Προς ώρας δεν έχουμε δει μεγάλες διακυμάνσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε ότι «η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αναμένουμε να το δείξουν και οι επόμενες αξιολογήσεις, είναι πολύ σημαντική η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ασφαλώς και τους πλέον ευάλωτους, ωστόσο ευχήθηκε «να μην χρειαστεί να ανατρέξουμε στις δημοσιονομικές μας εφεδρείες».

Ερωτηθείς για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η μείωση στο ΦΠΑ δεν λειτουργεί, «το δοκίμασαν και άλλες ευρωπαικές χώρες και το μετάνιωσαν», όπως είπε χαρακτηριστικά. Απαρίθμησε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτό το μέτωπο και τόνισε πως όταν οι τιμές υποχωρήσουν οι αυξήσεις στα εισοδήματα θα παραμείνουν.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε μάλιστα να στείλει και ξεκάθαρο μήνυμα προς εταιρείες, ακόμη και πολυεθνικές που αισχροκερδούν λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα είναι μπανανία και πωλούν τα ίδια προιόντα σε άλλες τιμές είναι βαθιά νυχτωμένοι, εάν χρειαστεί να τα βάλουμε και με αυτούς θα το κάνουμε, κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «με ενδιαφέρει η πρόοδος της οικονομίας να έχει αποτύπωμα στον καθένα και στην καθεμία, δηλαδή καλύτερους μισθούς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα».

Τα πιο σημαντικά