Μητσοτάκης: «Η εθνική αντίσταση δεν είναι προνόμιο της αριστεράς»

26 Οκτωβρίου, 2020 3:31 ΜΜ
More videos

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας προν τον Χρ. Σταϊκούρα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τις αναφορές του τελευταίου για την Εθνική Αντίσταση.

«Μου έκανε πολύ εντύπωση η αναφορά σας στον εθνικισμό και η κατηγορία ότι εθνικισμός υπάρχει βασικά από την πλευρά της δεξιάς, ότι μόνο εσείς πολεμήσατε στην Εθνική Αντίσταση.Όχι, στην Εθνική Αντίσταση πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός και κάποια στιγμή αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν αποτελεί προνόμιο, η Εθνική Αντίσταση, της Αριστεράς. Είναι προσβολή να το λέτε ακόμα και σήμερα, μετά την εθνική συμφιλίωση να επανέρχεστε σε στιγμές διχασμού», σημείωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε «γιατί αυτή η παράταξη δεν είχε ανθρώπους που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν στην Εθνική Αντίσταση; Τι πράγματα είναι αυτά που λέγονται σε αυτή την αίθουσα; Μόνο και μόνο για να χαϊδέψετε το δικό σας κομματικό ακροατήριο. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα. Και δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω τέτοιες ιστορικές αναφορές, αν δεν ξύνατε εσείς πρώτος αυτές τις πληγές».