Μητσοτάκης: «Έρχεται εφαρμογή ‘panic button’ στο κινητό για τις γυναίκες σε κίνδυνο»

8 Μαρτίου, 20223:57 ΜΜ
More videos

Tην εφαρμογή “panic button” με την οποία, γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο θα μπορούν να ζητούν βοήθεια, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι “σύντομα, με την βοήθεια της vodafone θα δημιουργηθεί εφαρμογή που θα επιτρέπει στην γυναίκα που κινδυνεύει να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Το πανικ μπάτον χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας της γυναίκας “αποτυπώνεται στη γυναίκα της Ουκρανίας. Εκείνης που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από την Ρωσική εισβολή. Αλλά και εκατοντάδες άλλες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Ενας άδικος πόλεμος που χτυπά πρώτα τους πιο αδύναμους”.

“Ολοι οι πόλεμοι διευρύνουν τις ανισότητες όμως η δύναμη του πολιτικού φιλελευθερισμού είναι ότι μπορεί να διευρύνει τις συμπεριληπτικές του αξίες ακόμα και μέσα από παγκόσμιες δοκιμασίες. Γι’ αυτό και η συμπαράταξή μας με τις γυναίκες της Ουκρανίας συνοδεύεται από τον αγώνα μας για να βρει η γυναίκα παντού στον κόσμο τον ρόλο που της αξίζει” είπε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε εθνικό σχέδιο για την ισότητα των φίλων.

“Γεφυρώθηκαν νομοθετικά οι ανισότητες στις αμοιβές. Οι γυναίκες θωρακίζονται από κάθε διάκριση. Το επίδομα γένησης και επέκταση γονικών αδειών βοηθούν κυρίως τις γυναίκες να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια. Αυτό τον μήνα ξεκινά ο θεσμός νταντάδες της γειτονιάς. Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου καινοτομίας γυναικών” σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δίνεται σε όλες τις φιλοξενούμενες στους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Πρόσθεσε επίσης ότι δημιουργήθηκε πιλοτικά ο θεσμός των γραφείων αντιμετώπισης της κακοποίησης που υφίστανται οι γυναίκες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News