Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης: «Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον...

Μητσοτάκης: «Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικάνικο CNN, όπου και μίλησε για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Κριστιάν Αμανπούρ, του αμερικανικού CNN συνομίλησε με τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Δευτέρας. Μιλώντας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η δημοσιογράφος σημείωσε: «9/10 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Συνεπώς θα σας ρωτούσα γιατί σας πήρε τόσο πολύ να πάρετε αυτή την απόφαση. Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι απαντά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Είμαστε μόλις η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που το εφαρμόζει και δεν θα με εξέπληττε αν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούσαν το παράδειγμά μας. Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή και είμαι πεπεισμένος πως κάναμε την σωστή επιλογή. Κάνουμε επίσης το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε την επαναληπτική δόση».

«Δεν έχουμε πολλές διαδηλώσεις. Δυστυχώς η αντιπολίτευση επέλεξε να μετατρέψει το ζήτημα της πανδημίας σε πολιτικό, αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες» δήλωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε πως δεν σκοπεύει να ανακοινώσει καθολικό lockdown.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα του μεταναστευτικού στη χώρα

Στην συνέχεια, η Κριστιάν Αμανπούρ αναφέρθηκε στους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, κάνοντας λόγο για τραγωδία και αναφερόμενη -σε ό, τι αφορά στην Ελλάδα- στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαστε μια χώρα που βρίσκεται στην άκρη των συνόρων της Ευρώπης», ενώ στην συνέχεια μίλησε για αδικίες σε ό, τι αφορά τα «βάρη» που σηκώνει η κάθε χώρα της Ευρώπης στο κομμάτι αυτό. «Δεν έχουμε πολλή πρόοδο στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην Τουρκία στο κομμάτι του μεταναστευτικού, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα καταφεύγει σε εργαλειοποίηση του ζητήματος.Τα πιο σημαντικά