Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης: «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία της χώρας μας...

Μητσοτάκης: «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία της χώρας μας σε φυσικό αέριο»

Για την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας μας με φυσικό αέριο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με υπουργική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας.

Όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις από την κλιμακούμενη κρίση, στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε ως κυβέρνηση λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η τροφοδοσία της χώρας σε φυσικό αέριο να παραμείνει ασφαλής και να συνεχιστεί απρόσκοπτα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι: «Η χθεσινή αναγνώριση από τη Ρωσία της μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” από τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά και τις συμφωνίες του Μινσκ. Και, όπως κάθε αναθεωρητική πρωτοβουλία, υπονομεύει τη διεθνή σταθερότητα και την πρόοδο. Η Ελλάδα ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχιζε:

«Καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΝΑΤΟ συντονίζεται με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι ουσιαστική. Έχω ήδη επικοινωνήσει σε αυτή την κατεύθυνση με την Πρόεδρο της Κομισιόν».

Τόνισε επίσης ότι η χώρα μας έχει έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας και παρακολούθησης των εξελίξεων, την προστασία και τη στήριξη της Ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία αλλά και της πολυπληθούς κοινότητας στη Μαριούπολη, η οποία έχει παρουσία 2.000 και πλέον ετών στην περιοχή και για την οποία εργαζόμαστε.Τα πιο σημαντικά