Μητσοτάκης: «Δεν θα συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ – Έχω εξαντλήσει τη διάθεσή μου να είμαι συναινετικός»

12 Σεπτεμβρίου, 20219:36 ΜΜ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας στις επόμενες εκλογές και πως ή θα υπάρξει αυτοδυναμία ή θα γίνουν δεύτερες εκλογές.

«Έχω εξαντλήσει τη διάθεσή μου να συνεννοηθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεννοηθώ με την κοινωνία.

»Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει τη διάθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν το θέλουν.

»Η πρόθεσή μου είναι η συναίνεση με την κοινωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση, που αφορούσε στην αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας για τους επόμενους μήνες είπε ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει, δεν θα περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και ότι θα έχουμε τις μάσκες μαζί μας για καιρό ακόμα.

Ανέφερε ότι θα επιμείνουμε σε πολλά τεστ και για τη στρατηγική των εμβολιασμών είπε ότι χωρίς να αποκλείει τίποτα δεν είναι στις προθέσεις τους η επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μου», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράλληλα είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την 3η δόση.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική.

»Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 5,9% το 2021.

«Αυτό είναι το ελάχιστο επίπεδο ανάπτυξης που μπορούμε να πετύχουμε το 2021», ενώ για τα μέτρα που ανακοίνωσε είπε ότι υπακούουν σε μια συνολική στρατηγική της κυβέρνησης να δημιουργεί πλούτο και να τον μοιράζει με δίκαιο τρόπο.

Επίσης τόνισε πως δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία αλλά υπογράμμισε ότι οι βαθμοί αβεβαιότητας δεν έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας και σημείωσε πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει καθώς ό,τι κι αν γίνεται δεν θα υπάρξει περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News