Μητσοτάκης: «Δεν έχουν όλα τα δάση την ίδια οικολογική σημασία»

14 Αυγούστου, 20213:40 ΜΜ
More videos

Μητσοτάκης: Δεν έχουν όλα τα δάση την ίδια οικολογική σημασία

Ο πρωθυπουργός επίσης σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση να φροντίσει όλα τα δάση της επικράτειας με την ίδια επιμέλεια».

Κάνοντας λόγο για την «Πολιτική Προστασία του μέλλοντος» κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι «η Πολιτική Προστασία πρέπει να έχει ένα αποκεντρωμένο αποτύπωμα» για να μπορεί να υλοποιεί άμεσα το πρόγραμμα της.

Στη συνέχεια ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημείωσε ότι είναι αδύνατον «να περιμένει από μια κυβέρνηση να φροντίσει όλα τα δάση της επικράτειας με την ίδια επιμέλεια. Θυμίζω ότι η έκταση των δασών έχει αυξηθεί. Δεν έχουν τα δάση την ίδια οικολογική σημασία».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Υπήρξε πρόβλεψη για την φετινή αντιπυρική περίοδο και θυμάμαι ότι όταν ο κ. Χαρδαλιάς έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις για τα εναέρια μέσα κάποιοι μιλούσαν ότι σκορπίζουμε χρήματα αλλά αποδείχθηκε ότι ίσως δώσαμε και λίγα χρήματα. Πλέον έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό που δεν θα υλοποιηθεί σε λίγους μήνες ή σε ένα έτος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα 1,76 δισ. ευρώ του ΑΙΓΙΣ έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ, ένα δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε τις δυνατότητες και το σχέδιο να χτίσουμε την Πολιτική Προστασία του μέλλοντος που δεν αφορά μόνο τις πυρκαγιές αλλά και τις πλημμύρες και τους σεισμούς και βιομηχανικά ατυχήματα κ.α. Η Πολιτική Προστασία πρέπει να έχει ένα αποκεντρωμένο αποτύπωμα όπως το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τη διασπορά των δυνάμεων. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος και τι θα κάνουμε στη μεταβατική περίοδο».

«Δεν είναι δυνατόν να περιμένει από μια κυβέρνηση να φροντίσει όλα τα δάση της επικράτειας με την ίδια επιμέλεια. Θυμίζω ότι η έκταση των δασών έχει αυξηθεί. Δεν έχουν τα δάση την ίδια οικολογική σημασία. Στην Κεντρική Ευβοια ο δρυμός της Δίρφης έμεινε άκαυτος και πρέπει να τον προστατεύσουμε με κάθε δύναμη. Έχουμε τα μέσα έχουμε τη χρηματοδότηση και θέλω να πιστεύωοτι θα έχουμε και τη διακομματική στήριξη για να προχωρήσουμε σε τέτοιες παρεμβάσεις».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News