Μητσοτάκης: «Χάρη στο άνοιγμα των σχολείων εντοπίσαμε 15.000 κρούσματα»

10 Ιανουαρίου, 2022 6:12 ΜΜ
More videos

Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Facebook τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως χάρη στην επαναλειτουργία τους εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν εντοπιστεί και θα διέσπειραν τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό».

Στην συνέχεια, επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, ενώ παραδέχτηκε πως είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα τονίζοντας όμως ότι «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας» από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη «Ο». Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας».