Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Σε 6 μήνες θα παραδοθεί το πιο σύγχρονο και...

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Σε 6 μήνες θα παραδοθεί το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης»

Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης, τόνισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη χθεσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, δίνοντας συγχαρητήρια στον «δικέφαλο του βορρά». «Προσεγγίζουμε και σε αυτόν τον τομέα την Ευρώπη και φαίνεται ότι δικαιώθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος», σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η Αττικό μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό μετρό αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης» για να συμπληρώσει: «Δεν σταματούμε εδώ. Ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα. Οι συζητήσεις αυτές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται».

mitsotakis2 4 scaled

«Η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονταν ως κατώτερου Θεού».

Αναφορά έκανε και στις επικείμενες ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με τον υφυπουργό Υποδομών θα κάνω πολιτική παρατήρηση, η οποία σχετίζεται με τις ευρωεκλογές αφού το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε και στο μετρό και στη δυνατότητα διεκδίκησης της χώρας για έργα υποδομής και χρηματοδότηση που πατά στο αναβαθμισμένο κύρος της πατρίδας μας».

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/5) ο πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στη 49η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη στις 19:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Τα πιο σημαντικά