Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα - Άμυνά μας ο εμβολιασμός

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα – Άμυνά μας ο εμβολιασμός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν επιπλέον μέτρα – εφόσον χρειαστεί- κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού με την τρίτη δόση, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έδωσε το πράσινο φως για την τρίτη δόση σε όλο τον πληθυσμό.
Αναφερόμενος στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είπε πως θα τεθούν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές».

Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ertnews.grΤα πιο σημαντικά