Μητσοτάκης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη – Θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης»

9 Μαρτίου, 20234:27 ΜΜ
More videos

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ασχολείται εξ ολοκλήρου με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και με τις συνθήκες ασφάλειας που πρέπει να ανανεωθούν.

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ακόμη μια φορά: «Θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν, αλλά και προσωπικά. Αναλαμβάνω την ευθύνη, δε θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων λαθών».

«Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα ήταν αδύνατο να είχε συμβεί. Η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο: για πολλά χιλιόμετρα δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή σε πορεία σύγκρουσης», υπογράμμισε.

«Θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».
Συνεχίζοντας, κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης  να ανατρέψουν το «προβληματικό κράτος» παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Όπως χαρακτηριστικά τους είπε, το «ποτέ ξανά» για την τραγωδία των Τεμπών θα πρέπει να μετατραπεί σε «τώρα ή ποτέ».

«Η απάντησή μας είναι “τώρα”. Και μάλιστα προσπαθώντας περισσότερο και με μεγαλύτερο πείσμα. Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ξεκινώντας άμεσα», σημείωσε.

Βαρύ το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Όλοι φταίμε, ας το ομολογήσουμε με θάρρος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοτας και τον ρόλο των συντεχνιών που εμπόδιζαν την αξιολόγηση. Ωστόσο, όπως εξήγησε, «τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη, γρήγορα και στον ανώτατο βαθμό».
«Η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας. Μπορώ να εγγυηθώ απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για να εντοπιστούν τα σφάλματα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποιός αναφέρθηκε και στους διαλόγους που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας: «Ακούγοντας τους διαλόγους αισθάνθηκα οργή και ντροπή. Έχω όμως μια υποχρέωση να μετατρέψω τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση και αυτό υποσχέθηκα στην μητέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News