Μητροπολίτης Μάρκος σε Τουρκία: «Δικά μας είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες»

10 Νοεμβρίου, 2017 7:34 ΜΜ
More videos

Παρουσία των Μητροπολίτων Πειραιώς Σεραφείμ και Νίκαιας Αλέξιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η έπαρση της μεγάλης σημαίας στον νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Χίου με αφορμή τα 105α ελευθέρια του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.

Και φέτος δεκάδες Χιωτών παρακολούθησαν την εντυπωσιακή έπαρση της σημαίας των 150 τ.μ. που αγοράστηκε με δαπάνες της Μητρόπολης Χίου.

Άγημα της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής υπό τα εμβατήρια της στρατιωτικής μουσικής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ», απέδωσε τιμές σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Για φέτος ο Μητροπολίτης Μάρκος θέλησε να απαντήσει στην συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των γειτόνων όχι με κάποιο στίχο, αλλά με μία κρητική μαντινάδα, αφού όπως είπε, στον αγώνα για την απελευθέρωση πολλοί Κρήτες έδωσαν τη ζωή τους.

«Εχθροί ακούστε το καλά, μην τρέφετε ελπίδες, δικά μας είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες», είπε χειροκροτούμενος από τον κόσμο.


Έπαρση γιγαντιαίας Γαλανόλευκης 150 τ.μ

Έπαρση γιγαντιαίας Γαλανόλευκης 150 τ.μ. στο λιμάνι της Χίου παραμονή της απελευθέρωσης του νησιού από τον τούρκικο ζυγό. Η Χίος είναι ελεύθερη και Ελληνική! ??? 500 share είναι αρκετα;;;;

Δημοσιεύτηκε από cyclades24.gr στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

 

[politischios]