Μητέρα ξύπνησε χαράματα για να μετατρέψει ένα απλό κέικ σε ένα αξέχαστο φίδι για τα παιδιά της

7 Ιουνίου, 20174:03 ΜΜ
More videos

Κάθε γονιός θέλει να είναι ο καλύτερος για τα παιδιά του.

Η Κρίστι, είναι μια μητέρα που ήθελε να κάνει κάτι ιδιαίτερο για το γιο της, όταν άλλαξε ομάδα στους προσκόπους. Ήθελε να του δείξει πόσο περήφανη ήταν γι’ αυτόν και αποφάσισε να φτιάξει ένα ξεχωριστό κέικ σε μορφή κόμπρας. Για να το υλοποιήσει, έπρεπε να σηκωθεί από τις 5 τα ξημερώματα, ώστε να ψήσει 5 κέικ. Αφού όλα ήταν έτοιμα, τα έκοψε στη μέση.

Δείτε παρακάτω πώς μετέτρεψε η Κρίστι τα στρόγγυλα κέικ, σε κέικ φιδιού.

Schooled In Love

Η Κρίστι έγραψε: «Χρειάζεστε ένα μακρύ και βαρύ ξύλο, περίπου 15 εκατοστών. Μη χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ, γιατί το κέικ θα είναι βαρύ. Τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο. Σκεφτείτε καλά την ώρα που θα ξυπνήσετε. Ξεκίνησα στις 5 τα ξημερώματα και τα κέικ ήταν έτοιμα για διακόσμηση στις 9 το πρωί.»

Schooled In Love

«Για να σχηματίσετε το κεφάλι και την ουρά, χρησιμοποιήστε τραγανές νιφάδες ρυζιού. Ένα καλό μείγμα είναι: 3 κουταλιές βούτυρο (λιωμένο σε χαμηλή φωτιά), 4 φλιτζάνια μικρά μαρσμέλοου (λιωμένα με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά) και 6 φλιτζάνια με νιφάδες ρυζιού.

«Θα χρειαστείτε 2 παρτίδες από αυτά για το κέικ. Αφήστε τες να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. Το ρύζι δε θα πρέπει να γλιστρά, αλλά να παραμένει στη θέση του.»

Schooled In Love

«Επιπλέον, θα χρειαστείτε 5 κέικ. Η φόρμα στην οποία θα τα ψήσετε, θα πρέπει να είναι στρόγγυλη. Για εμένα, η κατάλληλη θερμοκρασία ήταν στους 160 βαθμούς για 70 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε και μην πειράξετε τη στρογγυλεμένη κορυφή τους. Κόψτε 4 από τα κέικ στη μέση.»

Schooled In Love

«Βάλτε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο με το αλουμινόχαρτο, ώστε να σχηματίζουν ένα συνεχόμενο “S”».

Schooled In Love

«Το τελευταίο κέικ θα πρέπει να κοπεί όπως αυτό στην εικόνα (σε 3 διαφορετικά κομμάτια). Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ελαφρώς μεγαλύτερο και ένα ελαφρώς μικρότερο από το ¼. Το μεγαλύτερο τμήμα θα συνδέει το σώμα με την ουρά και το μικρότερο θα συνδέει το κεφάλι με το σώμα.»

Schooled In Love

«Όταν ενώσετε όλα τα κομμάτια, θα πρέπει να αφήσετε λίγο μείγμα από μαρσμέλοου και ρύζι, κάτω από το τμήμα που ενώνεται με το κεφάλι. Ο λόγος που δεν κόψατε τις κορυφές των κέικ, είναι για να μοιάζει περισσότερο με φίδι. Όταν διακοσμηθεί, δε θα φαίνεται τίποτα.»

Schooled In Love

«Το δεύτερο τμήμα από το μείγμα νιφάδων ρυζιού και βουτύρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση στην υπόλοιπη ουρά ή το κεφάλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μη φοβηθείτε να το πιέσετε και να το πλάσετε. Σχηματίζεται πραγματικά καλά.»

Schooled In Love

«Συνεχίστε να διαμορφώνετε το κεφάλι του φιδιού, ώσπου πραγματικά να μοιάζει με κόμπρα. Θα πρέπει να έχει εκτεταμένο λαιμό ακριβώς όπως το πραγματικό φίδι. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να φανταστείτε τον τρόπο εμφάνισης μιας κόμπρας, εκτυπώστε μερικές φωτογραφίες.»

Schooled In Love

«Σχηματίστε την ουρά με τρόπο που να συνδέεται με το κομμάτι που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ¼. Προσθέστε γέμιση σε οποιοδήποτε κέικ χρειάζεται υποστήριξη, για να ενωθεί με τα άλλα κομμάτια ή τουλάχιστον να φτάσει κοντά τους. Τελικά, μοιάζει με φίδι.»

Schooled In Love

«Φτιάξτε μικρά αστεράκια σε όλο το κέικ. Έτσι, θα το καλύψετε με γλάσο βουτυρόκρεμας. Χρησιμοποίησα συνολικά 4,5 κιλά άχνης ζάχαρης, 10 κουταλιές εκχύλισμα με άρωμα βουτύρου, 10 κουταλιές υγρής βανίλιας και 10 φλιτζάνια μαγειρικό λίπος.»

Schooled In Love

«Ξέρω πως οι κόμπρες δεν έχουν ρίγες, αλλά έφτιαξα το κέικ για μικρά παιδιά και σκέφτηκα πως έτσι θα ήταν πιο ενδιαφέρον. Φαίνεται καλύτερα.»

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News