Μητέρα Μυρτούς: «Το κράτος μάς αρνείται οικονομική βοήθεια»

3 Οκτωβρίου, 2021 7:34 ΜΜ
More videos

Η μητέρα της 24χρονης σήμερα Μυρτούς σε τηλεοπτική της εμφάνιση σήμερα στάθηκε στην απουσία της Πολιτείας από τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια η κόρη της

Συγκεκριμένα η κυρία Μαρία Κοτρώτσου δήλωσε πως η Πολιτεία αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της κόρης της.

Η κ. Κοτρώτσου δήλωσε σχετικά: “Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της Πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσό κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτώς, φάρμακα, γιατροί κλπ. Τη Δευτέρα (04/10) στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απ’ έξω γιατί με πνίγει αυτό το πράγμα“.

«Καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζητώ για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα»

Παράλληλα ανέβασε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αναφερόμενη στην εκδίκαση της αναίρεσης του ΣΤΕ, με την οποία κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί:

«Μυρτώ μου !
αύριο στις Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 10:00πμ θα είμαι η φωνή σου στο συμβούλιο επικράτειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47-49
Μια φωνή που η Πολιτεία κωφευει και αποποιείται την ευθύνη της για ότι σου συνέβη. Καλώ όλους όσους σε αγαπούν, να δώσουν το παρόν!
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτό το ΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και αν η ΜΥΡΤΩ ανοίξει το δρόμο και σε άλλους θα σκέφτομαι ότι ο Θεός έχει λόγο που επιτρέπει να γίνονται κάποια πράγματα.,,,,
Υ. Σ. Παρακαλώ κοινοποιήστε το»