Μητέρα μοιράστηκε μια απίστευτη φωτογραφία με τον πλεγμένο ομφάλιο λώρο των διδύμων της.

13 Ιουλίου, 2015 4:16 ΜΜ
More videos

Η Kate πέταξε από τη χαρά της όταν έμαθε πως ήταν έγκυος και περίμενε δίδυμα, όμως η χαρά της σύντομα εξαφανίστηκε όταν ο γιατρός της είπε πως ήταν Μονοχοριακά Μονοαμνιακά και ήταν απίθανο να επιβιώσουν.

Το ποσοστό επιβίωσης τους κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 50 με 70%. Όταν τα δίδυμα είναι μονοαμνιακά, σημαίνει πως μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα. Έτσι, εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του σάκου τον οποίο μοιράζονται, ο ομφάλιος λώρος είναι αρκετά πιθανό να τυλιχτεί γύρω από τα έμβρυα. Τότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αποβολής ή τα νεογέννητα να υποφέρουν από εγκεφαλική παράλυση λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η Kate διηγείται σε μια συγκινητική δημοσίευση στη σελίδα Miracle Babies, πόσο ενθουσιασμένη ήταν αυτή και η οικογένεια της όταν γνώρισαν τους δυο μικρούς αγγέλους. Τα Μονοχοριακά Μονοαμνιακά μωρά που επιβιώνουν είναι γνωστό πως είναι τα πιο στενά δεμένα δίδυμα λόγω του τρόπου που συνδέονται μέσα στη μήτρα.

Μετά από πέντε τραυματικές εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο, ήρθε η ώρα η Kate και ο σύζυγος της να πάρουν στα χέρια τους τα μικρά κοριτσάκια τους. Όταν εξέτασαν τον ομφάλιο λώρο, οι γιατροί έμειναν άφωνοι. Όπως αποδείχτηκε, η εμπλοκή ήταν πιο σοβαρή από ό,τι εθεωρείτο αρχικά, μιας και είχε δημιουργηθεί ένας κόμπος σε ένα σημείο. Ως εκ θαύματος, γεννήθηκαν στην ώρα τους. Η Kate δημοσίευσε φωτογραφίες του πλεγμένου ομφάλιου λώρου, οι οποίες έχουν γίνει viral.

Σήμερα, η Harper και η Cleo είναι χαρούμενες, υγιείς και οι καλύτερες φίλες. Η Kate εύχεται η ιστορία της να εμπνεύσει και άλλες μητέρες. Δείτε παρακάτω τη διαδρομή τους και παρακαλούμε κοινοποιήστε τη στους φίλους σας!

Η Kate ήταν ενθουσιασμένη όταν έμαθε πως είναι έγκυος ξανά κι αυτή τη φορά σε δίδυμα, αλλά ο ενθουσιασμός της σύντομα εξαφανίστηκε όταν ο γιατρός της είπε πως τα μωρά ήταν Μονοχοριακά Μονοαμνιακά δίδυμα.

Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση στην οποία εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του σάκου τον οποίο μοιράζονται, ο ομφάλιος λώρος είναι αρκετά πιθανό να τυλιχτεί γύρω από τα έμβρυα. Το ποσοστό επιβίωσης τους κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 50 με 70%.

kat1-600x542

Η Kate μπήκε στο νοσοκομείο στις 28 εβδομάδες κύησης για καθημερινό έλεγχο. Η προγραμματισμένη καισαρική τομή της έγινε μετά την 32η εβδομάδα.

Σε μια συγκινητική δημοσίευση στη σελίδα Miracle Babies η Kate περιγράφει την επική διαδρομή στη διάρκεια της οποίας ήταν τρομοκρατημένη για τα μωρά της, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει στις προειδοποιήσεις των γιατρών πως πιθανότατα θα κατέληγε σε αποβολή.  

kate5-600x801

Η Kate λέει πως η εγκυμοσύνη ήταν ένα μεγάλο τεστ για το γάμο της, και βοήθησε η ικανότητα και των δυο να βλέπουν μακριά στο μέλλον. Η εγκυμοσύνη της περιελάμβανε μια καισαρική τομή, μακροχρόνια παραμονή στο νοσοκομείο και επιπλέον ΜΕΕΝ (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών) για τα πρόωρα μωρά της… Όμως στο τέλος, τα δυο όμορφα κοριτσάκια ήρθαν στον κόσμο και ας ήταν όλες οι πιθανότητες εναντίον τους.

kate3-600x451

Οι γιατροί έμειναν άφωνοι όταν είδαν τους πλεγμένους ομφάλιους λώρους. Τα κορίτσια είχαν επιβιώσει από μια φρικιαστική εμπλοκή, με έναν πραγματικό κόμπο να έχει δημιουργηθεί σε ένα σημείο. Η Kate τα γέννησε ακριβώς στην ώρα τους. Δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook και έχει γίνει πλέον viral.

kate4-600x681

Σήμερα, η Harper και η Cleo είναι σχεδόν 8 ετών. Είναι αχώριστες, καθώς κάνουν τα πάντα μαζί και είναι οι καλύτερες φίλες. «Αυτές είναι το πραγματικό θαύμα για εμάς,» λέει η Kate.

kate7-600x450

Miracle Babies Foundation