Μητέρα ηρωίδα μεγαλώνει μόνη τα τρία παιδιά της που έχουν εγκεφαλική παράλυση

13 Ιουνίου, 2022 2:35 ΜΜ
More videos

Αν  μπορούσε μία λέξη να χαρακτηρίσει αυτήν την γυναίκα είναι δύναμη. Τα τρία της παιδιά πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.  Στην αρχή αυτό τη λύγισε. Όμως, σήμερα, εκείνη μόνη ζει για τα παιδιά της, αποφασισμένη ό,τι καλύτερο για τη ζωή τους.

«Αποδέχομαι τα παιδιά έτσι όπως είναι. Τα αγαπώ ό, τι και αν γίνει. Μου έλεγαν ότι θα ήμουν δυστυχισμένη, ότι έπρεπε να εγκαταλείψω τα παιδιά μου για να είμαι ευτυχισμένη. Όμως, δεν ξέρω πώς θα ζούσα τότε» λέει η ίδια συγκινημένη.

Αρχικά γέννησε δίδυμα, τα οποία ήταν πρόωρα και διαγνώστηκαν με ενδομήτρια σήψη και πνευμονία. Το βάρος τους μόλις που ξεπερνούσε το ένα κιλό.  Κατάφεραν να επιζήσουν, όμως ζουν με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Η μητέρα λέει πως αν το μαιευτήριο δεν είχε καθυστερήσει να ασχοληθεί με την περίπτωσή της, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά.

Λίγα χρόνια μετά, έμεινε ξανά έγκυος. Παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών για υγιές έμβρυο, και το τρίτο παιδί γεννήθηκε με προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Αυτό ήταν η χαριστική βολή για τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε πως δεν άντεχε να ζήσει τέτοια ζωή και εγκατέλειψε την οικογένειά του.

Η μητέρα σοκαρίστηκε με αυτήν την εξέλιξη, όμως σήμερα, ευγνωμονεί τον πατέρα των παιδιών της για την απόφασή του.

Η ίδια έχει αποφασίσει να προσφέρει στους γιους της την καλύτερη δυνατή ζωή και τους αφιερώνει με όλη της τη στοργή το κάθε λεπτό της ζωής της.

«Χρειάζονται την 24ωρη επίβλεψη και βοήθεια. Δεν έχω βοήθεια από κανέναν, δεν τη ζητάω καν. Αφιερώνω όλη την ώρα στα παιδιά. Ανεξαρτήτως του πόσο δύσκολο είναι, είναι δικά μου, το αίμα μου, τα είχα κάτω από την καρδιά μου, τα περίμενα» λέει.

Και, παρότι δεν έχει προσωπικό χρόνο ποτέ, παρότι η καθημερινότητά της είναι πλήρης και δύσκολη, εκείνη δεν απελπίζεται ποτέ. Και το ίδιο προτρέπει κάθε γυναίκα.

Απλά σεβασμός!

Πηγή: infokids.gr