Μητέρα εξηγεί γιατί μαθαίνει στον γιο της να μην μοιράζεται τίποτα με άλλα παιδιά

Απρίλιος 25, 2017 5:42 ΜΜ
More videos

Όταν μια ομάδα αγοριών πλησίασαν τον Κάρσον, τον γιο της Αλάνια Κόλμπεργκ και απαίτησαν να μοιραστεί μαζί τους τα παιχνίδια του, εκείνη χειρίστηκε την κατάσταση με έναν τρόπο που πολλοί γονείς δεν θα περίμεναν. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία, οι γονείς του διαδικτύου ζύγισαν τα γεγονότα και οι αντιδράσεις τους ποικίλουν.

Η ανάρτηση της Κόλμπεργκ έγινε στις 19 Απριλίου και έχει ήδη κοινοποιηθεί πάνω από 200 χιλιάδες φορές. Όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις, η κίνηση της Κόλμπεργκ δίχασε τον κόσμο. Κάποιοι βρίσκουν λογική την αντίδρασή της, ενώ άλλοι, την κατακρίνουν.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ιστορία.

Μετά από μια εμπειρία στο πάρκο με τον γιο της, τον Κάρσον, έγραψε στο Facebook ένα μήνυμα για τους άλλους γονείς.

Η ειλικρινής μαρτυρία έχει κοινοποιηθεί πάνω από 200 χιλιάδες φορές και συνεχίζει:

“Μπορείς να τους πεις όχι, Κάρσον”, του είπα. “Απλά πες όχι. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο. Φυσικά, μόλις τους είπε όχι, τα παιδιά ήρθαν να μου παραπονεθούν ότι δεν μοιράζεται τα παιχνίδια του μαζί τους. Δεν χρειάζεται να τα μοιραστεί μαζί σου. Είπε όχι. Αν θέλει να τα μοιραστεί, θα τα μοιραστεί.”

Αυτό μου χάρισε μερικά άσχημα βλέμματα από τους υπόλοιπους γονείς, αλλά κοιτάξτε να δείτε πώς έχουν τα πράγματα: Αν εγώ που είμαι ενήλικας μπω στο πάρκο τρώγοντας ένα σάντουιτς, θα πρέπει να μοιραστώ το σάντουίτς μου με ένα σωρό αγνώστους; Όχι! Θα ερχόταν ένας ενήλικας με καλούς τρόπους να με βοηθήσει να τελειώσω το σάντουιτς μου; Και πάλι όχι.

Οπότε, ενώ μου ρίχνετε περιφρονητικά βλέμματα, θεωρώντας ότι ο γιος μου και εγώ είμαστε αγενείς, ποιανού οι τρόποι δεν είναι στην πραγματικότητα καλοί; Ο άνθρωπος που είναι διστακτικός να δώσει τα 3 παιχνίδια του σε 6 αγνώστους ή 6 άγνωστοι που απαιτούν να τους δώσουν κάτι που δεν τους ανήκει, είναι πιο αγενείς;

Στόχος είναι να διδάξουμε στα παιδιά μας να φέρονται ως ενήλικες. Ξέρω πολλούς ενήλικες που δεν έμαθαν ποτέ να μοιράζονται ως παιδιά, αλλά ξέρω ακόμα περισσότερους που δεν έμαθαν ποτέ να λένε όχι ή να θέτουν όρια. Και ανάμεσα σε αυτούς, είμαι και εγώ.

Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα έρθει αναστατωμένο, επειδή κάποιο άλλο παιδί δεν μοιράστηκε μαζί του τα παιχνίδια του, σας παρακαλώ θυμηθείτε ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο που πρέπει να παραιτούμαστε από οτιδήποτε έχουμε, επειδή απλά μας το είπε κάποιος. Και εγώ δεν πρόκειται να διδάξω στο παιδί μου ότι ο κόσμος λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.”

“Μπορείς να τους πεις όχι”, είπε η Κόλμπεργκ στον γιο της. “Απλά πες όχι. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο.”

Πολλοί γονείς – χρήστες του διαδικτύου πήραν το μέρος της Κόλμπεργκ και υπερασπίστηκαν τις γονεϊκές μεθόδους της.

[attn]

Ακολουθήστε μας στο facebook: