Μητέρα έγραψε ένα εκπληκτικό γράμμα στην έφηβη κόρη της για να την κάνει πιο δυνατό άνθρωπο

27 Οκτωβρίου, 2016 1:37 ΜΜ
More videos

Μερικοί γονείς προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τα πάντα, προτιμώντας να μην τους τρομάξουν με την επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσουν στην ζωή τους. Από την άλλη, κάποιοι γονείς προτιμούν να φέρονται στα παιδιά τους ως ενήλικες.

Αν νομίζετε, ότι ο δεύτερος τρόπος είναι προτιμότερος, θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές στην παρακάτω επιστολή, που γράφτηκε από μια μητέρα προς την κόρη της.

1

© Universal Pictures

1

Ακούγεται τρελό; Σίγουρα! Όταν φτάσεις τα 18 υπάρχουν 2 πιθανές πορείες για σένα:

Θα πας στο πανεπιστήμιο και θα σε στηρίξω όσο μπορώ μέχρι να αποφοιτήσεις και να βρεις μια δουλειά ή δεν θα πας στο πανεπιστήμιο και θα πας κατευθείαν να δουλέψεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει εσύ η ίδια να φροντίζεις τον εαυτό σου. Δεν θα στηρίξω μια κοπέλα άνω των 18 ετών, που δεν σπουδάζει, γιατί θεωρώ πως είναι λάθος. Έχεις 3 χρόνια να αποφασίσεις…

2

Είσαι πολύ καλύτερη από μένα. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος. Σε ξέρω για 15 χρόνια και είσαι πολύ καλύτερη από ότι θα μπορούσα να φανταστώ ακόμα και στα πιο τρελά όνειρά μου. Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, είναι δικό του πρόβλημα.

3

Έχεις δική σου προσωπικότητα, δεν χρειάζεται να σου αρέσουν αυτά που μου αρέσουν και εμένα. Έχεις το δικαίωμα να παρακάμψεις τις αρχές μου και μην ακολουθήσεις τις αξίες μου. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη των επιλογών σου.

4

Μπορείς να γίνεις μηχανικός, οικονομολόγος, νοικοκυρά, αισθητικός ή ό,τι άλλο θέλεις. Δεν νομίζω, ότι είναι δική μου θέση να παρέμβω στον δρόμο που θα επιλέξεις να ακολουθήσεις στην ζωή σου.

5

Δεν σε μεγάλωσα, περιμένοντας να μου ξεπληρώσεις κάποιο χρέος. Δεν περιμένω να με φροντίσεις, όταν μεγαλώσω. Έχεις το δικαίωμα να επικεντρωθείς σε ό,τι θεωρείς εσύ πως είναι σημαντικό για σένα.

6

Ό,τι και αν συμβεί στην ζωή σου, θα είμαι πάντα δίπλα σου, αν με χρειαστείς. Θα σε στηρίξω, θα χαρώ με την χαρά σου και θα μοιραστώ την θλίψη σου. Θα σε βοηθήσω, αν μου το ζητήσεις, αλλά δεν θα παρέμβω, αν δεν μου το ζητήσεις.

7

Δεν είμαι υποχρεωμένη να τρέχω να σε βοηθήσω για το παραμικρό. Δεν χρειάζεται να παρατήσω ό,τι κάνω ή να θυσιάσω την άνεσή μου για την δική σου.

8

Το ποιον θα παντρευτείς, αν θα κάνεις ή όχι παιδιά, ποιον θα ψηφίσεις είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση. Οι δικές μου προτιμήσεις και απόψεις δεν χρειάζεται να έχουν καθοριστική επιρροή πάνω σου. Πρέπει να κάνεις αυτό που προστάζει η καρδιά σου.

9

Αυτό είναι δυσνόητο, αλλά είναι η αλήθεια: όλοι σκέφτονται τον εαυτό τους. Το ίδιο και εγώ. Κάθε άνθρωπος φέρεται με τον τρόπο που θεωρεί εκείνος σωστό. Κανείς δεν στοχεύει να κάνει την ζωή σου χειρότερη. Απλά, κάνουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για τον εαυτό τους.

10

Δεν υπάρχουν εγγυημένοι τρόποι για να φτάσεις στην επιτυχία ή να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά και να καταλήξεις σε μια άσχημη κατάσταση ή μπορεί να τα κάνεις όλα λάθος και να έχεις μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η ειλικρίνεια. Μην λες ψέματα στο εαυτό σου. Μάθε να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου.

11

Όταν παίρνεις εκείνη την πολυπόθητη θέση στην δουλειά, κάποιος άλλος την χάνει. Ή όταν βγαίνεις ραντεβού με ένα αγόρι, αυτό το αγόρι μπορεί να ο έρωτας της ζωής κάποιας άλλης κοπέλας. Αλλά μην ανησυχείς, γιατί ό,τι είναι κακό για σένα είναι καλό για κάποιον άλλον. Οπότε, είστε ίσοι.

12

Ούτε καν εγώ. Μόνο ο εαυτός σου. Δεν μπορώ να μπω μέσα στο κεφάλι σου και να διαβάσω τις σκέψεις σου. Οπότε, μόνο εσύ ξέρεις τα πάντα για τον εαυτό σου και ακριβώς είσαι ικανή να κάνεις.

13

Από τα 18 είσαι υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στην ζωή σου. Κάνε αυτή την δύσκολη δουλειά, αν πιστεύεις, ότι θα τα καταφέρεις, φύγε στο εξωτερικό, αν πιστεύεις, ότι μπορείς να επιβιώσεις σε μια ξένη χώρα. Αν είσαι τυχερή, θα συναντήσεις ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν και η πορεία σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη. Να θυμάσαι, όμως, ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε βοηθήσει.

14

Κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της και δεν θα μπορείς πάντα να τις προβλέπεις. Προσπάθησε, όμως, να σκεφτείς όσες περισσότερες μπορείς. Όσες περισσότερες πιθανότητες μπορείς να σκεφτείς, τόσο πιο προετοιμασμένη θα είσαι.

15

Σου έχω πει 14 πράγματα, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη από την δική μου, αλλά όπως είπα και παραπάνω εσύ δεν είσαι εγώ. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με μένα. Μην θεωρείς, ότι οι ζωές μας πρέπει να μοιάζουν με κάποιον τρόπο. Πάντα ήθελα να μεγαλώσω έναν άνθρωπο, που θα ζήσει την δική σου ζωή.

α) Μόνο μην έρθεις και αρχίσεις να παραπονιέσαι μετά.

β) Μην κλείνεις ποτέ το κινητό σου, γιατί ανησυχώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook: