Μηταράκης: «Αγνοούνται και οι 8 από τους 35 πρόσφυγες με κορονοϊό στη Μόρια»

10 Σεπτεμβρίου, 2020 9:53 ΜΜ
More videos

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε γνωστό πως πλέον αγνοούνται και οι 8 από τα 35 κρούσματα κορονοϊού που μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί στην Μόρια.

Στη χθεσινή ενημέρωση από τη Λέσβο για τη φωτιά στη Μόρια, ο Νότης Μηταράκης είχε ανακοινώσει πως είχαν εντοπιστεί οι 8 από τους 35 πρόσφυγες με κορονοϊού.

Σήμερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μηταράκης παραδέχθηκε πως πλέον αγνοούνται και τα 35 άτομα, καθώς: «Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν άνθρωποι και άνοιξαν τη δομή καραντίνας».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε: «Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια.

Το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια, εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα. Σήμερα λειτούργησε κανονικά η σίτιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση.», συμπλήρωσε, ερωτηθείς για τον τρόπο που οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού.