Μυστηριώδη μοτίβα στην παραλία που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν.

20 Σεπτεμβρίου, 2015 5:22 ΠΜ
More videos

Αυτοί οι μυστηριώδης σχηματισμοί στην παραλία εντοπίστηκαν σε μια παραλία στο Dorset της Αγγλίας. Ένας από τους λόγους που είναι μυστηριώδης είναι ότι οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι εντελώς σίγουροι για το πώς σχηματίστηκαν.

Αν δεν πιστεύετε στους εξωγήινους, υπάρχουν δύο επικρατούσες θεωρίες για το σχηματισμό τους. Η πρώτη είναι η θεωρία «στέκεται στην άκρη», η οποία περιλαμβάνει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του κανονικού κύματος που πλησιάζει την ακτή και την «άκρη» του κύματος το οποίο σχηματίζει όταν βρίσκεται κάθετο προς την ακτή.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των κυμάτων έχουν μια τακτική απόσταση μεταξύ των σημείων της διαφορετικής έντασης του κύματος. Η άλλη θεωρία είναι η θεωρία της αυτο-οργάνωσης η οποία ισχυρίζεται ότι οι ακμές είναι το αποτέλεσμα του τακτικού κύματος  και οι αλληλεπιδράσεις με την άμμο και πάροδο του χρόνου που δημιουργούν βρόχους ανάδρασης.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι δύο αυτές θεωρίες μπορούν  να λειτουργήσουν από κοινού προκειμένου να δημιουργήσουν αυτές τις περίεργες δομές.

Jurassic Coast, Dorset, Αγγλία

Palomarin Beach, Point Reyes, ΗΠΑ

Ringstead Bay, Dorset, Αγγλία

Πηγή: apisteuta (boredpanda)

Ακολουθήστε μας στο facebook: