Μιράντα Ξαφά: «Είμαι υπέρ της περικοπής των συντάξεων»

24 Οκτωβρίου, 20188:43 ΜΜ
More videos

Ευθέως τάχθηκε υπέρ της περικοπής των συντάξεων αφήνοντας πάνελ και τηλεθεατές άφωνους με τη σκληρότητα των μέτρων που υποστηρίζει που δεν είναι άλλα από όσα θα φέρει μαζί του -σε περίπτωση ατυχήματος- η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε η κ. Ξαφά ήταν σύμβουλός και του πατέρα του εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές που και σήμερα υποστηρίζει.

“Όταν ήταν διευθύντρια του γραφείου του Κων. Μητσοτάκη το χρέος της χώρας διπλασιάστηκε και από 32 δις εκτοξεύτηκε στα 68 δις” υπενθύμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στην χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ δείχνοντας την “επιτυχία” των εφαρμοσμένων αυτών πολιτικών για τη χώρα.

Με έκπληξη επίσης ακούσαμε ότι ο λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις είναι ότι οι άνθρωποι περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων διότι “τα μισά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά”! θέλοντας προφανώς να δώσει μια χροιά κοινωνικής ευαισθησίας στον ακραία νεοφιλελεύθερο λόγο της.

“Όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη να πάει στους ιδιώτες”

Ωμά υποστήριξε ότι “όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη μπορεί να πάει στους ιδιώτες” αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα και γενικότερα του ιδιωτικού τομέα.

Υπερασπίστηκε το “ασφαλιστικό Πινοσέτ” δηλώνοντας “η Χιλή είναι μια χαρά”. Μόνο η Βενεζουέλα έχει πρόβλημα… Την ώρα που η φτώχεια εκτοξεύτηκε στο 48% του πληθυσμού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και τα χρέη αυξήθηκαν με οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News