Μήπως σήμερα σας πάνε όλα στραβά; Φταίει η «Blue Monday»!

19 Ιανουαρίου, 20158:21 ΜΜ
More videos

Σήμερα είναι Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου – Εσείς γνωρίζατε ότι την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου θεωρείται ότι εκδηλώνεται η «τέλεια καταιγίδα» λόγω του καιρού, των χρεών από τις εορταστικές αγορές και άλλων παραγόντων;

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, η Πρωτοχρονιά επίσης, ξεστολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαζέψαμε τα πολύχρωμα φωτάκια και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους στόχους που βάλαμε το περασμένο έτος, αλλά δεν τους πετύχαμε και ίσως και με τα περιττά κιλά από τα μελομακάρονα των γιορτών.

Κάθε χρόνο η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου θεωρείται η πιο απαισιόδοξη και η πιο καταθλιπτική μέρα του έτους, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αυτή την ημέρα οι άνθρωποι αισθάνονται «πεσμένοι» ψυχολογικά. Γι’ αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα πολλοί παράγοντες είναι υπαίτιοι και όχι μόνο οι γιορτές, που μας είχαν ανεβάσει την  διάθεση.

Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Επίσης, η διατροφολόγος Alison Clark επισημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, που περιέχεται εκτός από τον καφέ στα αναψυκτικά, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο και καλό θα ήταν να αποφεύγονται την «Blue Monday» και γενικότερα τον Ιανουάριο, μια και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

Η δόκτωρ Laura Davidson, δικηγόρος που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας, δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ότι αν οι άνθρωποι φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και ξεφύγουν από τα «καθιερωμένα σκούρα χρώματα του γραφείου» θα βοηθηθούν να ξεφύγουν από την κατάθλιψη της «Blue Monday».

O ψυχολόγος Cliff Arnal από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία είναι ο δημιουργός της «Blue Monday», αφού συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν.

O Arnal δημιούργησε έναν μαθηματικό τύπο που εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψή του για την «Blue Monday», αλλά πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο τύπος αυτός δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από  τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

via

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News