Αυτό ηλιακό τρίκυκλο είναι μια εξαιρετική λύση για την ατμοσφαιρική ρύπανση

10 Ιουνίου, 20164:55 ΜΜ
More videos

Αν έχετε πάει ποτέ στις Φιλιππίνες, θα ξέρετε, ότι η πόλη Μπαγκούιο είναι από τους προορισμούς που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε. Η πόλη είναι γνωστή ως “Πρωτεύουσα του Καλοκαιριού” για τα μεγαλοπρεπή πεύκα του, τις νόστιμες φράουλες και το δροσερό κλίμα.

Δυστυχώς, όμως, οι Αρχές και οι κάτοικοι της πόλης εκφράζουν συνεχώς τις ανησυχίες τους για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το πρόβλημα αποδίδεται στον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της περιοχής.

Βέβαια, τα καλά νέα είναι, ότι ήδη παίρνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός “Glad to be Green” κάλεσε μια Αυστραλιανή εταιρία τεχνολογίας για να ελαχιστοποιήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το αποτέλεσμα; Μέσα μαζικής μεταφοράς τροφοδοτούμενα με ηλιακή ενέργεια.

Στην πόλη Μπαγκούιο, τα τροφοδοτούμενα με ηλιακή ενέργεια τρίκυκλα στοχεύουν να μειώσουν την αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση.

1

ABS-CBN

Το συγκεκριμένο τρίκυκλο χωράει μέχρι 10 άτομα και κοστίζει 2.000 δολάρια. Το αντίστοιχο λεωφορείο χωράει μέχρι 20 επιβάτες και κοστίζει 20.000 δολάρια. Το τοπικό δίκτυο ABS-CBN αναφέρει, ότι “η ηλιακή ενέργεια αυτών των οχημάτων βρίσκεται στην οροφή τους.”

Το τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια τρίκυκλο έχει χωρητικότητα 10 ατόμων.

2

ABS-CBN

Η φόρτιση των οχημάτων δεν είναι πολύωρη, αφού χρειάζεται μόνο 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως. Όταν είναι πλήρως φορτισμένα, τα οχήματα αυτά μπορούν να διασχίσουν 120 με 150 χιλιόμετρα.

Το τροφοδοτούμενο με ηλιακή ενέργεια λεωφορείο έχει χωρητικότητα 20 επιβατών.

3

ABS-CBN

Ο Yacov Maimon, εφευρέτης των ηλιακών οχημάτων, δήλωσε:

“Σε αντίθεση με άλλες ηλιακές τεχνολογίες, αυτά τα οχήματα δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Από την στιγμή που υπάρχει φως από τον ήλιο, θα φορτιστούν.”

Ο εφευρέτης επεσήμανε, ότι τα συγκεκριμένα οχήματα δεν χρειάζεται να είναι σε άμεση έκθεση στο ηλιακό φως.

4

ABS-CBN

Ο Gladys De Vera, επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. “Glad to be Green” ανέφερε, ότι ο δήμαρχος της πόλης, Mauricio Domogan, τους έδωσε μια δοκιμαστική περίοδο δυο μηνών για να δουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα οχήματα.τ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News