Μηνυτήρια αναφορά της Δούρου για την τραγωδία στη Δυτική Αττική

16 Νοεμβρίου, 2017 8:06 ΠΜ
More videos

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα στη Μάνδρας και τη Νέα Πέραμο υπέβαλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Όπως δήλωσε η περιφερειάρχης, υπέβαλε την μηνυτήρια αναφορά «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».

Στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να ελεγχθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που ενταθεί η κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η μικρής διάρκειας και έντασης βροχόπτωση γύρω στις 9 το βράδυ προκάλεσε ξανά πλημμύρες στους δρόμους και νέα ανησυχία στους κατοίκους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα, πραγματοποίησαν αυτοψία στο οδικό δίκτυο των περιοχών που επλήγησαν και ειδικότερα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, στο τμήμα από την Ελευσίνα έως τον Άγιο Σωτήρα, μήκους περίπου 13 χλμ.

Κατά μήκος της οδού, και από τις δύο πλευρές, όπως ανέφεραν στο ΑΜΠΕ, ήταν «στραπατσαρισμένα αυτοκίνητα κάθε είδους και μεγέθους. Περισσότερο σοκαριστική ήταν η εικόνα του δρόμου που ήταν κομμένος σε τρία-τέσσερα σημεία από ρέματα. Τα παρακείμενα της οδού ρυάκια, εύρους μισού ή ενός μέτρου, είχαν μετατραπεί σε ποτάμια πλάτους 4 και πλέον μέτρων, καταστρέφοντας το δρόμο. Επίσης απογοητευτική ήταν η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα». Για την διανυκτέρευση των πληγέντων, όπως ανέφερε ο κ Βασιλείου, επιλήφθηκαν οι όμοροι δήμοι.

[enikos] [news247]