Μήνυση σε πατέρα μαθητή που αρνείται να κάνει self test

20 Απριλίου, 2021 5:30 ΜΜ
More videos

Σε σήριαλ έχει μετατραπεί η περίπτωση ενός μαθητή στο 1ο Λύκειο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χθες Δευτέρα, αρνήθηκε να υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να μπορέσει να πάει σχολείο.

Ο διευθυντής, Παναγιώτης Μάρκου, ενημέρωσε τον μαθητή πως δεν μπορεί να μπει στην αίθουσα να παρακολουθήσει το μάθημα ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Έξαλλος ο πατέρας του παιδιού, κατέφτασε στο σχολείο, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr αφού αυτοαποκαλέστηκε «θεματοφύλακας του Συντάγματος», άρχισε να βρίζει τον διευθυντή με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «ξεφτίλα». Ο διευθυντής κατέθεσε μήνυση, και ο 58χρονος πατέρας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο 58χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα που απήγγειλε εις βάρος του κατηγορίες για διέγερση σε ανυπακοή, απειλή, εξύβριση και ηθική αυτουργία σε διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Σήμερα, για δεύτερη μέρα, ο μαθητής προσήλθε ξανά για μάθημα χωρίς να έχει κάνει self test. Ο διευθυντής πάλι δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Ο μαθητής δεν πείστηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στην αυλή. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο μαθητής μπήκε στην τάξη με τον διευθυντή να ακολουθεί τη διαδικασία και να αναβάλει το μάθημα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο προαύλιο.

Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πώς θα χειριστούν το περιστατικό.

Ακολουθήστε μας στο facebook: