Μήνυμα Μητσοτάκη: «Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους»

6 Ιανουαρίου, 2022 2:02 ΜΜ
More videos

Μήνυμα για τον εμβολιασμό έστειλε από τον Άη Στράτη, ανήμερα των Θεοφανίων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους ανεμβολίαστους πολίτες να… πάρουν «τη μεγάλη απόφαση για να προστατεύσουν τους εαυτούς και όσους αγαπούν».

mitsotakis 1

«Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια που σώζει και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Η προστασία της ζωή αποκτά ξεχωριστή σημασία», τόνισε και ευχήθηκε… καλή φώτιση πρωτίστως στους ανεμβολίαστους.

mitsotakiss

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

kiriakos

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στον Άη Στράτη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, Ιερόθεου Γ΄. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νησί «τόπο με βαριά ιστορία» και «τοπόσημο διχασμού που μετατρέπεται σε ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας».

Ο πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το πρώι στον Άι Στράτη. Συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή, με την οποία συζήτησε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτά που χρειάζεται να γίνουν στο νησί, ενώ μίλησε με κατοίκους του Άη Στράτη και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Δημοκρατίας, που αποτελεί σημαντικό χώρο μνήμης, και παρακολούθησε την ξενάγηση από τον Βύρωνα Μανικάκη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα εκθέματα στο μουσείο αλλά και με την ιστορία του νησιού.

stavros 1

Πριν αναχωρήσει από το μουσείο, ο πρωθυπουργός άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών: «Με συγκίνηση επισκέπτομαι έναν τόπο μνήμης μιας δύσκολης εποχής για την πατρίδα μας. Ο Άη Στράτης άφησε, μαζί με τη χώρα, πίσω τις εποχές του διχασμού. Η ιστορία όμως είναι παρούσα, να μας θυμίζει ότι η χώρα υπέστη δεινά όταν διχάστηκε και μεγαλούργησε όταν ενώθηκε».

Πηγή: newsbreak.gr