Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
διάφοραΜήνυμα από τον Πύρρο Δήμα: «Έχασα τον κουμπάρο μου από κορονοϊό –...

Μήνυμα από τον Πύρρο Δήμα: «Έχασα τον κουμπάρο μου από κορονοϊό – Θα εμβολιαστώ άμεσα»

Έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί έκανε ο ολυμπιονίκης και πρώην εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ

Για την απόφασή του να εμβολιαστεί, καθώς και για τις ομοιότητες της καραντίνας και του πρωταθλητισμού έκανε λόγο ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, αναφέροντας, μάλιστα, ότι από επιπλοκές από τον ιό έχασε τον κουμπάρο του.

Ο γνωστός αθλητής και πρώην εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ , θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον κορονοϊό, μετά και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου.

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε μιλώντας στον Real fm.

Αναφερόμενος μάλιστα, σε όσους θεωρούν την πανδημία ακίνδυνη, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα «χέρια ψηλά». Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου

Ο ίδιος υποστήριξε ότι επιθυμεί θα κάνει το εμβόλιο, με την ευχή οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται«Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

Ο πρωταθλητισμός είναι ένα είδος καραντίνας

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παρομοίωσε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή.

«Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα.

Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».

Αναφερόμενος στην διακοπή των προπονήσεων λόγω του κορονοϊού, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο, προπονούνται καθημερινά με άδεια της πολιτείας.

Τα πιο σημαντικά