Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜήνuμα Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη: «Όλοı θα κρıθούν από τα απоτελέσματα»

Μήνuμα Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη: «Όλοı θα κρıθούν από τα απоτελέσματα»

Νέο μήνυμα από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, είναι το μήνυμα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού που συμπεριλαμβάνεται στην αποτίμηση των εξελίξεων από το τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει μάλιστα με νόημα ότι «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έκλεισε με την απόφαση να μη γίνουν εκλογές για την προεδρία του κόμματος. Χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες, πηγαδάκια, ένταση, αντεγκλήσεις σημάδεψαν μια διαδικασία που κύλησε με πολλές εξάρσεις και θα αφήσει, όπως όλοι εκτιμούν, το αποτύπωμά της στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με το κλείσιμο, έπεσαν τίτλοι τέλους και σε ένα παρατεταμένο σίκουελ που περιείχε την ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στην κρίση της βάσης του κόμματος, την υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη και τελικώς τη συμβιβαστική προσέγγιση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα, που επικράτησε.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες μέσα σε λίγους μήνες για την εκλογή προέδρου και όλα τα υπόλοιπα μένει να φανούν στην πορεία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη συνόψισε αυτό που βγήκε από το Συνέδριο σε μία δήλωση όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «το συνέδριο ξεκάθαρα αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο και δεν χρειάζονται εκλογές και προχωράμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη του Συνεδρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη και προχωράμε στις επόμενες μάχες με εντολή να τα αλλάξουμε όλα».

Η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της διεμήνυε ήδη ότι ποτέ δεν απέσυρε την υποψηφιότητά της αναγνωρίζοντας πως «ο συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα. Πήρε μια απόφαση να ‘καταψηφίσει’ την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη», είπε, αναφέροντας ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις: Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, επί της οποίας εκείνη του απάντησε ότι δεν θα δουλέψει ποτέ ενάντια στο Καταστατικό. Ακολούθησε η πρόταση Σ. Φάμελλου-Ν. Παπά-Γ. Τσίπρα να μην στηθούν κάλπες και πως η δική της πρόταση ήταν να γίνουν εκλογές σε έναν μήνα με βάση το Καταστατικό. ««Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες προτάσεις σε ψηφοφορία; Γιατί επιλέχθηκε να πάει η πρόταση Φάμελλου πρώτη; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου», σχολίασε.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί συλλογικά, συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές, πάμε στις εκλογές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». «Μόνο που υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι δεν θα είναι επιτυχημένη αυτή η πορεία αν ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να έχει αυτή την πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’». Υπογράμμισε ότι «λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν μας, όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο καθένας, την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές».

Το κείμενο της πολιτικής απόφασης

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχε με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Τα πιο σημαντικά