Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
Ελλάδα#MinisterofAwesome: Ο εκδοτικός οίκος του Γιάνη Βαρουφάκη έστειλε το καλύτερο e-mail με...

#MinisterofAwesome: Ο εκδοτικός οίκος του Γιάνη Βαρουφάκη έστειλε το καλύτερο e-mail με την παραίτηση του.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σήμερα το πρωί, ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μια επιστολή από τον εκδοτικό οίκο του κ. Βαρουφάκη, τη Zed Books. Επειδή όμως κάθε περιγραφή ωχριά μπροστά στο πρωτότυπο, μεταφράσαμε το e-mail στα ελληνικά και το παραθέτουμε παρακάτω για να το διαβάσετε οι ίδιοι. Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Γεια σας.

Ελπίζω αυτό το email να σας βρίσκει καλά.

Μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη -του, ίσως, πιο cool, χαρισματικού και ιδιοφυή Υπουργού Οικονομικών που έχει υπάρξει ποτέ (#MinisterofAwesome)- αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να σας βοηθήσω με κάποια «κομμάτια» σχετικά με αυτον.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούμε μια νέα έκδοση του βιβλίου του Βαρουφάκη «The Global Minotaur», με ένα νέο πρόλογο από τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4, Πολ Μέισον.

Σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σας σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα ακόλουθα:

  • Ένα απόσπασμα του βιβλίου -το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ κατανοητό τρόπο και «σε κρατάει»- πλούσιο υλικό που προβλέπει την παρούσα κρίση της Ευρωζώνης και το χάος με την μόχλευση της χρηματοδότησης – και λύσεις για το πώς η Ευρώπη μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό της. Ο πρόλογος του Πολ Μέισον είναι επίσης διαθέσιμος.
  • Μια ανασκόπηση ή μια αναδρομική ματιά πάνω στον Βαρουφάκη και/ή στις ιδέες του βιβλίου του –θα ήμουν ευτυχής να συζητήσω ιδέες μαζί σας ή να βοηθήσω σε οτιδήποτε, αν χρειαστεί.
  • Προτάσεις για ανθρώπους που μπορούν να γράψουν για τον Βαρουφάκη και/ή το βιβλίο – για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο Καθηγητής Steve Keen, έχει υπάρξει πολύ δραστήριος και θερμός υποστηρικτής του Βαρουφάκη, και μπορεί να γράψει κάτι πολύ διορατικό και γρήγορο.

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου σε περίπτωση που μπορώ να βοηθήσω με κάποιον τρόπο.

Με εκτίμηση»

O διευθυντής επικοινωνίας των εκδόσεων Zed Books, Jonathan Maunder, είπε στην Wall Street Journal ότι δεν αισθάνεται πως υπάρχει κάτι λάθος στην, κάπως υπερβολική, γλώσσα που χρησιμοποίησε στο mail για να αναφερθεί στον κ. Βαρουφάκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα (στο mail) που να με κάνει να ντρέπομαι» είπε χαρακτηριστικά ο Maunder. «Υπάρχει, απλά, τεράστιο ενδιαφέρον για το άτομό του». Είπε επίσης πως το συγκεκριμένο mail ήταν «απολύτως συνηθισμένο και κάτι το φυσιολογικό», ως κίνηση εκ μέρους του ίδιου και του οίκου που εκπροσωπεί.

Έχετε αρχίσει ήδη να σκέφτεστε πιθανές χρήσεις του hashtag #MinisterofAwesome; Ναι, κι εμείς.

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά:

o-CHEAT-570

huffingtonpost/wallstreetjournalΤα πιο σημαντικά