Μύνημα στα εσώρουχα: Η νέα εκστρατεία κατά της κακοποίησης των γυναικών

13 Απριλίου, 2015 10:25 ΜΜ
More videos

Ο Ιταλός ακτιβιστής και καλλιτέχνης AleXsandro Palombo βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να κάνει τις γυναίκες να εκφράσουν τις σκέψεις τους για την γυναικεία κακοποίηση.

Μέσω του έργου του που έχει ονομάσει «Τι είδους άντρα είσαι εσύ;» ο AleXsandro Palombo ζητάει από τις γυναίκες να γράψουν το μήνυμα τους σε εσώρουχα και να το μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην καμπάνια που κυκλοφορεί υπό το hashtag #briefmessage και στην οποία η ανταπόκριση ήταν άμεση, οι γυναίκες σε κάποιες περιπτώσεις κρατούν ψηλά τα εσώρουχα με τα δικά τους μηνύματα κοιτώντας απευθείας στον φακό, ενώ σε άλλες κρύβονται πίσω από αυτά.

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο με την πολιτιστική και κοινωνική εκπαίδευση. Οι άνδρες πρέπει να επαναστατήσουν ενάντια στην επίδειξη ανδρισμού και να πολεμήσουν ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Πρέπει να το κάνουμε διαρκώς  και ασταμάτητα», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Οι γυναίκες δεν ήταν όμως οι μόνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιταλού καλλιτέχνη. Πολλοί ήταν και οι άντρες που ανάρτησαν φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα, στις οποίες κρατούσαν τα  εσώρουχα τους ζωγραφισμένα με τα δικά τους μηνύματα, όπως «είμαι φεμινίστρια» και «οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα».

277E029600000578-0-image-m-83_1428855839769 a1 a2 a3 a4 a5 a7

dailymail iefimerida
Ακολουθήστε μας στο facebook: