Μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν καταλάβαμε πως πραγματικά έφτιαξε αυτή την εικόνα!

21 Απριλίου, 2015 7:18 ΜΜ
More videos

Ο Paul Smith γεννήθηκε τη δεκαετία του 1920 και διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση.

Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν παροχές όπως η βασική εκπαίδευση για κάποιον με την δική του σοβαρή περίπτωση της σπαστικής μορφής εγκεφαλικής παράλυσης,  κάτι το οποίο περιόρισε την ικανότητα του να μιλήσει και να κινηθεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Paul να παραμείνει αναλφάβητος. Παρ’ όλα αυτά είχε πολλές αρετές και μια από αυτές ήταν η επιμονή του. Του πήρε 16 χρόνια για να μάθει να μιλάει και 32 για να μάθει να περπατάει.

Στην ηλικία των 11 επινόησε ένα τρόπο για να δημιουργεί πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας μόνο 10 σύμβολα από τα πλήκτρα μια γραφομηχανής παλιού τύπου, καθώς δεν είχε την ικανότητα να κρατήσει πινέλα ή μολύβια.

Οι πίνακες του εξελίχθηκαν με τα χρόνια σε πραγματικά έργα τέχνης  τα οποία έφτιαχνε με κόπο ακούγοντας κλασσική μουσική.

Το 1960, μετά το θάνατο των γονιών του μετακόμισε σε ένα γηροκομείο το οποίο και έγινε το νέο του σπίτι. Αψηφώντας τις πιθανότητες, ο Paul έζησε μέχρι την ηλικία των 85 χρόνων. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος να ξεπερνά τις αντιξοότητες και να πετυχαίνει μοναδικά επιτεύγματα.

Δείτε το φανταστικό αυτό βίντεο και κοινοποιήστε το αν σας αρέσει!

Ακολουθήστε μας στο facebook: