Μίνα Γκάγκα: Μάσκα κι όσοι έχουν εμβολιαστεί επειδή μεταδίδουν τον ιό

18 Μαΐου, 2021 4:27 ΜΜ
More videos

«Η αρρώστια δεν περιμένει, απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός όλων», τόνισε η Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», κ. Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα είπε επίσης ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με τον ιό, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, με ελευθερία αλλά τηρώντας πιστά τα μέτρα και ότι η χρήση μάσκας είναι αναγκαία, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί, καθώς υπάρχει και τότε η μικρή πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος και, ασυμπτωματικός ο ίδιος, να μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

«Η μάσκα μπορεί να παραλείπεται μόνο όταν είμαστε σε ένα εστιατόριο με φίλους ή μεταξύ εμβολιασμένων», επισήμανε η πνευμονολόγος.

Σε ο,τι αφορά τις μεταλλάξεις, η κ. Γκάγκα είπε ότι δεν την ανησυχούν ιδιαίτερα και ότι τέτοια φαινόμενα τα έχουμε αντιμετωπίσει και στην H1N1.

Επιπλέον καθησύχασε ότι όποια μετάλλαξη και να βγει από εδώ και στο εξής, η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πριν, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί.

Σε όσους περιμένουν το φάρμακο για τον κορωνοϊό, η γιατρός απαντάει ότι ειδικό αντιικό για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει, παρά μόνο σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, οπότε δεν ξέρει κανείς πώς θα εξελιχθεί η νόσος, ενώ το εμβόλιο, όπως είπε, είναι η ασφάλειά μας, καθώς είναι εκείνο το οποίο προστατεύει συνολικά τον οργανισμό, διότι, ακόμη και αν κάποιος κολλήσει, δεν θα αναπτύξει βαριά συμπτώματα και δεν θα κινδυνεύσει η ζωή του.

Για τα rapid tests, τέλος, η κ. Γκάγκα κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικά αλλά η ουσία της αντιμετώπισης βρίσκεται στην τήρηση των μέτρων και στο εμβόλιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Ακολουθήστε μας στο facebook: