Μην κανονίσετε τίποτα για σήμερα το βράδυ – Έχετε ραντεβού με τα αστέρια

20 Οκτωβρίου, 2017 5:43 ΜΜ
More videos

Το βράδυ της Παρασκευή σηκώνουμε τα μάτια μας στον ουρανό γιατί θα ‘βρέξει” αστέρια! Ναι οι Ωριωνίδες θα κορυφωθούν σήμερα το βράδυ οπότε σκέψου όλες τις ευχές που θέλεις να κάνεις.

Σήμερα το βράδυ βγες και πήγαινε να δεις τον ουρανό γιατί έχει βροχή από “πεφταστέρια” και ακόμα κι αν δεν είσαι ρομαντικός…Μα καλά μπορεί ν’ αντισταθεί κανείς στα “πεφταστέρια”;

Οι Ωριωνίδες κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου προς χαράματα Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Το φεγγάρι δεν θα είναι μεγάλο και έτσι ο ουρανός -αν δεν υπάρχουν σύννεφα- αναμένεται να είναι αρκετά σκοτεινός για παρατήρηση.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.  Και ποια είναι η καλύτερη ώρα; Κοίτα προς την Ανατολή λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή!

Οι Ωριωνίδες ονομάσθηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ δημιουργούνται από την ‘ουρά’ που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Μάζεψε τις ευχές σου γιατί σήμερα το βράδυ έχεις ραντεβού με τ’αστέρια!

[ipop] [cnn]